Dacă o lași o vreme în oală înainte să o fierbi nimic, că fierbi apă obișnuită.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ap%C4%83_oxigenat%C4%83
Apa oxigenată, denumită și "peroxid de hidrogen", este un lichid incolor, cu punctul de fierbere 108 °C, cu punctul de topire/înghețare -330C, cu formula chimică H2O2.
Se amestecă cu apa în orice proporție, este solubil în eter și alcool. Are constanta dielectrică mare, apropiată de a apei, fiind un bun dizolvant ionizabil față de săruri, în cazurile în care nu se manifestă ca oxidant. O soluție 35% poartă denumirea de perhidrol.[1]
Fiind instabilă, se descompune spontan, rezultând apă și oxigen. Viteza de descompunere este influențată de o serie de factori ca: lumina, căldura, catalizatorii etc. [1] Este o specie oxigen reactivă.
Mogiojojo întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Razzvan1612 întreabă: