anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se poate intampla in cazul in care am anemie si nu o tratez? Si in cat timp se vad consecintele cele mai grave? Funda cine ma lamureste!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| portocala225 a răspuns:

Niciodata nu vei face leucemie sau cancer din cauza unei anemii netratate. Eventual, anemia poate fi semnul unei leucemii sau al unui cancer la debut.
Consecinte: oboseala, inapetenta, depresie, tulburari de inghitire, tremor, somnolenta, tulburari psihice, intoleranta la eforturi din ce in ce mai mici si, in final, moartea.

Sper ca nu te-am speriat dar si eu am avut anemie si m-am tratat repede.Am stat 5 zile in spital si acum iau pastile. Nu e cine stie ce.Decat sa ajungi la leucemie sau altceva mai bine mergi la un medic.

Sanatate multa!:*

frnda?batting eyelashes

| George96_6078 a răspuns:

Nu se pot face boli grave de la animie netratata.In schimb anemia e lipsa vitaminelor si a mineralelor in special fier si magneziu in sange.Anemia provoaca stari de obosela si ameteala cam atat.Si eu am anemie si astea sunt simptomele.Cam atat sfatul meu e sa te duci la o farmacie sau la un medic si sa il intrebi pe el.Si sa iti deie ceva niste pastile cu vitamine sa iei. Daca nu poti sa ajungi si la parfuzie eu sper sa nu.BAFTA

| fabiola a răspuns:

Nu inteleg de ce ar trebui sa astepti pana la cele mai grave consecinte!

| bulin a răspuns:

Anemia reprezinta diminuarea cantitatii de hemoglobina functionala circulanta totala.Definirea anemiei se face inexact doar ca o scadere a numarului de hematii, deoarece, in unele anemii numarul de globule rosii este normal, dar concentratia corpusculara medie in hemoglobina este scazuta. De asemenea modul de viata, altitudinea, varsta si sexul, pot influenta semnificativ atat numarul de hematii, cat si concentratia hemoglobinei. Daca evolutia anemiei este lenta, organismul se poate adapta, fara tulburari importante, pana la o valoare a hemoglobinei de 6 grame/100 ml. In cele mai multe cazuri anemia este un simptom al unei boli.Anemia netratata duce la accentuarea obiselii iar din pricina scaderii rezistentei la infectii... Mergi la medicul de familie.