Salut!
Regimul alimentar este bazat pe orez fiert, brinza proaspata, mere rase, supa de zarzavat strecurata, carne fiarta. Sint excluse legumele si fructele crude, lactatele si prajelile. Regimul trebuie mentinut 2 - 3 zile dupa disparitia simptomelor.
Funda te rog frumos, daca nu primesc nici de data asta jur ca ma las de situ asta, pentru ca is si doctor si dai la altu, da-i pace!
Pai, iti mai arde de mancat? Ar trebui sa ai niste dureri ingrozitoare.
Poate doar niste ceai cu paine prajita...desi, cred ca doar ceai chior ar fi cel mai indicat.
Alimente permise
Carne (proaspătă sau congelată) fără grăsime, de vacă, viţel, pasăre (găină), iepure de casă. După ameliorarea simptomelor se poate consuma şi carne de porc, miel, oaie, alte păsări, cu condiţia ca înainte de preparare să fie curăţată de grăsime, piei, fascii.
Mezeluri: şuncă slabă, parizer, polonezi, crenvurşti;
Peşte alb slab, de preferat rasol.
Lactate: brânză proaspătă de vaci, caş (de vacă sau de oaie), urdă scurse bine de zer, iar după ameliorarea simptomelor şi telemea proaspătă;
Ouă proaspete, fierte moi (oul se pune în apa clocotită şi se ţine 3 minute) sau preparate sub formă de ochiuri româneşti ori omletă dietetică (în baie de apă);
Grăsimi: unt proaspăt, ulei, în cantitate de 50-60 grame/zi;
Făinoase: griş, arpacaş, orez, fulgi de ovăz, paste făinoase; pâine albă (veche de o zi), cozonac (uscat), biscuiţi, pişcoturi;
Dulciuri: prăjituri de casă cu aluat uscat sau aluat fiert (ecler), pandişpan, ştrudel (cu brânză, dar nu şi cu fructe). Zahărul sau mierea sunt permise în cantitate mică, adăugate în ceai sau desert.
Fructe: banane;
Legume şi zarzavaturi fragede, cu celuloză moale: dovlecei, spanac, fasole verde tânără, mazăre verde, salată verde, cartofi (fierţi, copţi sau pireu, dar nu prăjiţi);
Băuturi: ceaiuri (de mentă, muşeţel, sunătoare, tei) slab îndulcite, apă minerală plată (neacidulată), sucuri crude de morcovi, mere, piersici, cireşe, vişine, citrice. Ceaiuri indicate: infuzie: flori de muşetel, 1-2 linguriţe la o cană de apă, se bea o cană dupa mese. Flori de coada şoricelului se pun 2 linguri la 1/2 litri de apă şi se bea întreaga cantitate într-o zi. Sunătoarea se pune o lingură la o cană de apă, se beau 2-3 căni pe zi.
@OmbRee: de care doctor esti tu, mai? De bataturi cumva?
Nu-ti mai aroga calitati pe care nu le ai; esti doar un mic analfabet, amator de CS si priceput la copy-paste de pe Google.
Dupa modul absolut jenant in care cersesti funde, nu cred sa ai mai mult de 11 ani. Daca ai mai mult, inseamna ca deja ai si o mare problema.
Carmen133 întreabă: