Oxiurile de obicei nu dau simptomatologie in afara de mancarimi usoare perianale. Multe persoane cu oxiuroza nu prezinta simptome si pot sa nu fie constienti de infestare. Parazitoza trece si fara tratament.
Cele mai frecvente simptome ale oxiurozei la copii includ:
- prurit (mancarimi) perianale. La multi copii acest simptom este usor. In putine cazuri acest prurit este sever
- somn agitat (mancarimea se accentueaza in timpul noptii).
Alte simptome prezente mult mai rar sunt:
- inapetenta (pierderea poftei de mancare)
- prurit in regiunea perineala
- dureri sau arsuri in timpul mictiunii
- viermi in scaun (foarte rar)
- eruptii tegumentare (urticarie)
- bruxism (a scrasni din dinti)
- enurezis (uda patul)
- Dureri abdominale (rar, cu exeptia complicatiilor).
Simptomele de mai sus pot duce la anxietate.
Alte boli cu aceleasi simptome sunt boala hemoroidala si infectii date de alti paraziti intestinali (Ascaris, Trichuris sau taenia).
Mai multe detalii aici: http://www.i-medic.ro/boli/oxiuroza
Baiete n-ai cum sa ai limbrici sau mai stiu eu ce virmi fara sa stii! Am avut si eu la 6 ani, se vede la defecatie zau ca esti praf, cat despre inaltime omfg ce legatura are? Fiecare are ritmul sau propriu de crestere unii cresc mai devreme altii mai tarziu cat si despre maturizare, pubertate etc. Cu siguranta ca o sa mai cresti mult pana la 18 ani
. Nu iti mai fa griji degeabaa ca nu ai nimic! Ai mai multa incredere in tine! Bafta! Sper ca te-am ajutat!
De regula, te mananca in jurul buricului si iti miroase rau gura.
Uneori ai si o durere slaba tot in jurul buricului.
De facut, se face la orice varsta
Pentru limbrici in stadii incipiente nu ai simptome, numai dupa ce se inmultesc aia
legat de oxiuri, trebuie sa te deranjeze in timpul somnului pentru ca le place sa lucreze in timp ce tu stai linistit noaptea sub patura
astia sunt paraziti in sis digestiv si poti sa ii faci si la 100 de ani
nu cred ca are vreo influenta asta asupra cresterii, asa ti-e scrisa informatia genetica iar la varsta asta nu are nici un rost tratamentul cu hormoni de crestere