| aimullah123 a întrebat:

Ce simti cand faci endoscopie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Endoryus a răspuns:

Iti este d3zvirginat fundul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce tip de endoscopie faci.In anumite cazuri te anesteziază

| Zdog a răspuns:

Nu o sa simti nimic, inainte de a incepe endoscopie propriu zisa-sa o sa ti se faca anastezie ( o sa fii anesteziat de la gat in jos). Toate cele bune!

| Dyalema a răspuns:

Eu știu că se face anestezie, deci nu ar trebui să simți mare lucru. Ai grija ca înainte cu cel puțin 12 ore sa nu consumi absolut nimic deoarece îți va veni să verși.

| Dyalema a răspuns:

Tubul se va introduce pe gură nu pe anus cum zicea cineva aici.

| Endoryus a răspuns (pentru Dyalema):

Cand iti baga un tub pe gat se numeste gastroscopie inteligentule. Cauta pe internet.

| Dyalema a răspuns (pentru Endoryus):

Nu știu zău. Cred că încurci marfa... Uite aici, luat de pe sfatulmedicului.ro: Endoscopia digestiva superioara este un procedeu de investigare, ce permite medicului sa exploreze interiorul esofagului, stomacului si a primei parti a intestinului subtire (duodenului), prin intermediul unui instrument subtire si flexibil, prevazut cu un aparat optic, ce poarta numele de endoscop. Acest tip de endoscop este introdus prin cavitatea bucala si inainteaza usor la nivelul gatului, pana ajunge la nivelul esofagului, stomacului si apoi al duodenului. Tu de fapt vorbești de colonoscopie... Nu mai jigni dacă nu ești mai deștept.

Eu cunosc pe cineva care a facut endoscopie virtuala si crede-ma ca nu a pomenit nimic de gat. Nu stiu ce prostii ai citit tu acolo dar vad ca scrie "digestiva superioara". Pe cine am auzit pana acum de "endoscopie" nu a pomenit vreodata de gura.

| Dyalema a răspuns (pentru Endoryus):

Cum adică endoscopie virtuala?! Eu am probleme digestive și tocmai de aceea sunt destul de informată despre chestiile astea.

Am vazut ce bine esti informat. Habar nu ai ce e aia endoscopie virtuala. Sau poate in Romania inca se descopera roata.

Întrebări similare