Celulita este o problema comuna cu care fiecare persoana, barbat sau femeie, se confrunta la un moment dat. Din pacate momentul de aparitie a celulitei nu este deloc tardiv si ne afecteaza imaginia inca din anii tineretii.Pentru a scapa de aceasta problema inestetica trebuie sa ne inarmam cu rabdare, ambitie si sa ne schimbam comportamentul alimentar si fizic. Mai exact, trebuie sa ne facem obiceiuri sanatoase in privinta mancarii, sa consumam fructe si legume zilnic si sa evitam carnea de porc, preparatele prajite, semipreparatele, mezelurile, frisca si prajiturile cu crema.n privinta exercitiilor fizice care trebuie urmate pentru a inlatura aspectul de "coaja de portocala" de la nivelul abdomenului, feselor si coapselor, va dam o veste buna si anume ca sunt doar cateva exercitii deloc dificile, putand fi efectuate oriunde, atat la sala cat si acasa.Indiferent de tipul efortului fizic pe care urmeaza sa il faceti, niciodata sa nu sariti peste incalzire. Pentru ca sfaturile mele sa fie convingatoare voi face o mica incursiune in fiziologia sistemului muscular. Fiecare muschi este bine vascularizat, in sensul ca prezinta printre fibrele sale foarte multe vase de sange (capilarele sunt cele mai numeroase) care nu sunt neaparat deschise in stare de repaus. Majoritatea dintre aceste vase se deschid si se umplu de sange in timpul unui efort al muschiului respectiv. Este evident ca, pentru a se umple cu sange vase care erau inchise pana la acel moment, este nevoie de o cantitate mai mare de sange care sa fie mobilizata in sistemul cardio-vascular. Aceasta rezerva sanguina se pastreaza de obicei la nivelul splinei si ficatului si se mobilizeaza atunci cand este nevoie. Tocmai de aceea o persoana neantrenata, care face un efort brusc, poate prezenta o durere abdominala acuta, intensa, care "taie respiratiea" si se datoreaza contractiei capsulei splinei care "stoarce" practic sangele din aceasta, crescand patul vascular. Tot din aceste motive vasculare un muschi nefolosit mult timp se atrofiaza (durerile de ceafa si spate la persoanele care stau mult pe scaun, lucreaza la birou etc.), pentru ca, nedeschizandu-se unele vase care ii ofereau nutrienti si oxigen muschiului, o parte din celule acestuia se distrug. De aceea sunt importante exercitiile usoare de intretinere care, chiar daca nu va cresc masa musculara, o mentin pe cea deja existenta.Incalzirea consta in exercitii usoare, de miscare a capului, umerilor, bratelor, trunchiului, picioarelor, mici exercitii de mobilitate si alergare usoara.1. In genunchi si cu mainile pe podea veti face urmatoarele exercitii, incet, fara sa va grabiti si de asemenea fara sa atingeti podeaua, in doua serii de cate 25: ridicati piciorul in spate cat de mult puteti si mentineti-l in pozitia cea mai inalta timp de o secunda. Coborati usor, fara sa atingeti podeaua, apoi reluati exercitiul.
2. In aceeasi pozitie de mai sus, cu piciorul flexat la 90 de grade, veti face ridicari laterale, cu stationarea in pozitia de maxima ridicare timp de o secunda si apoi coborarea lenta a piciorului, fara a atinge genunchii intre ei. Se fac 25 de astfel de ridicari cu fiecare picior in doua-trei serii (in functie de cate puteti).
3. Urmatoerele trei exercitii vor avea aceeasi pozitie de inceput: culcat in lateral, cu o mana ce sustine capul si cealalta pe sold se vor face exercitiile. Primul exercitiu este mai simplu si consta in ridicarea piciorului de deasupra cat de mult puteti, cu aceeasi stationare de o secunda in pozitia de maxima ridicare, cu coborare lenta si evitarea atingerii celuilalt picior. Atentie: axul varf-calcai al talpei piciorului se va mentine paralel cu podeaua, nu intoarceti varful caci in acest caz faceti exercitiul eronat. 4. In pozitia de la exercitiul 3 veti mentine picioarele lipite si le veti ridica pe ambele simultan cat de mult puteti, astfel incat partea laterala a trunchiului sa fie incordata la maxim. Doua serii a cate 15 ridicari sunt suficiente.
5. In aceeasi pozitie de la exercitiul 4, cu ambele picioare lipite ridicate, va veti echilibra suficient pozitia si veti face forfecari cu picioarele in fata si in spate. Se fac 10 astfel de forfecari in cinci serii.
6. Va asezati cu spatele pe podea. Picioarele drepte, incordate, varfurile intinse. Va ridicati cu mainile in fata atat cu trunchiul cat si cu picioarele, in mod egal, astfel incat sa alcatuiti un triunghi. Se fac 10 astfel de exercitii in doua serii.
Patru zile pe saptamana sunt suficiente pentru a vedea rezultatele cat mai rapid. Obligatoriu asociati efortului fizic o dieta adecvata si inarmati-va cu rabdare, totul este posibil. funda?
Ca sa scapi de celulita nu trebuie doar sa faci miscare,dar trebuie sa tii si un regim,sa renunti la alimentele care provoaca celulita, spre exemplu: dulciurile, sucurile acidulate, prajelile, fast-food`ul.Consuma multe fructe si legume.
Cat despre miscare, iti recomand niste cardio(alergat, mers cu bicicleta) sau exercitiile cardio de pe internet.
De asemenea poti incepe sa masezi locul respectiv cu ulei de masline amestecat cu cafea, ajuta la circulatie si in plus lasa o piele fina.
Sper ca ti-am fost de folos!
In primul rand trebuie sa ti stabilesti o alimentatie sanatoasa(fara sucuri, dulciuri, paine, grasimi) dupa care poti incepe sa faci exercitii cardio si masaj anticelulitic daca dispui de bani :*
Monica_1982 întreabă:
Maa04 întreabă: