| biby29 a întrebat:

Ce stare ai cand esti in coma?thinking Oare aud cei care sunt in coma?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Nu, nu aud! un somn lin si dulce...

| ladybird a răspuns:

Adevaru este ca uneori cei care sunt in coma aud ce este in jurul lor insa nu pot reactiona, dar de cele mai multe ori persoanele in coma nu aud nimic.

| alma a răspuns:

Depinde de gradul de coma, sunt persoane care sunt in coma dar raspunde la durere si aud dar nu pot raspunde, daca te referi la coma de gradul 4 aceste persoane nu aud, totusi este bine sa comunici cu o persoana in coma chiar daca nu poate sa-ti raspunda, auzul este ultimul ce se pierde. Pa

| urbanghost a răspuns:

La intrebarea asta pot sa-ti raspunda doar cei care au trecut prin asa ceva... happy

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Depinde de tipul de coma. Starea comatoasa este stabilita prin scorul Glasgow, daca ai sa il cauti pe net, acesta are valori intre 3 si 15. 3 este o persoana in coma profunda sau deces, iar 15 este o persoana constienta. Intre aceste scoruri se gasesc o multitudine de stari comatoase sau precomatoase, in care auzul poate sa fie activ. Acea persoana aude, dar nu e neaparat necesar ca acele sunete sa fie memorate, sau chiar procesate.
Anumite studii arata ca, unii pacienti care au fost in coma profunda, pot sa isi aminteasca anumite pasaje conversationale din timpul perioadei in care au fost in coma. Concluzia acestor studii e ca, chiar si in timpul comei, partea creierului care proceseaza sunetul poate sa fie activa daca nu e afectata de leziunea ce a provocat coma.

| mioara a răspuns:

Esti incostient dar doamne fereste de cei de langa el.

| ZapaciLaa a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu este o gluma, cand lesini auzi ceva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am fost in coma. deci stiu cum e. si da. i-am auzit pe cei de langa mine. cum ma strigau. si stiu ca tata a chemat salvarea... iar pe fratele meu il auzeam cum se plimba agitat prin casa, acum depinde de fiecare... si de ce grad este coma

| andrei87 a răspuns:

CAZ REAL! pe data de 17-10-2010 tatal meu a paralizat pe partea dreapta. i s-a format un cheag de sanger pe mijlocul creierului dupa care s-a spart. 9 zile a fost sedat incontinuu de catre medici ca sa nu se trezeasca si sa faca efort` pe zi ce trecea starea lui era tot mai grava` medici mi-ai spus ca sunt sanse de 1% sa supravietuiasca, in ultimele 3 zile a intrat in coma si va spun ca nu povestec aiurea sa nu credeti ca sunt vre`un nebun, intram la el in salon, si cand incepeam sa vb cu el isi misca buzele si de multe ori ii curgeau lacrimi din ochi, chiar imi aduc aminte si acum ca odata a ridicat mana stanga si vreau sa va spun ca dupa ce mi s-a intamplat sa vad, bineinteles ca nu mi s-a intamplat mie, eu cred ca cei care sunt in coma ( depinde de gradul comei) aud dar nu pot reactiona! Bineinteles ca tatal meu dupa 13 zile de stat in spital s-a stins din viata! Dumnezeul Sa Il Ierte!

| samiradeea a răspuns:

Eu cred ca da. Oricum consider ca nu conteaza nimic de cat faptul ca tu crezi ca te va auzi sau ca esti sigur.Nimic nu mai conteaza pe patul de spital.Atunci cand esti acolo simti ca poti sa faci orice, dar sa iti primesti inapoi sanatatea.Deci raspunsul meu la intrebarea ta e: DA!

| samiradeea a răspuns:

Da

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Da.

*robotel*

| Zapaaacita a răspuns:

Si eu am fost in coma si e super urat. totul portocaliu... sh esti paralizat daca incerci sa te misti te curentezibig grin sh da auzihappy dar se repeta vreo 4 ore aceleasi cuvintehappy asta mi s-a intamplat mie

| Lustra_Constantin_1979 a răspuns:

Vă rog sami spuneți cei sunt puși an coma ne aud

Întrebări similare