| zuly a întrebat:

Ce stiti despre "E"-urile din alimente? Ce efecte are fiecare asupra sanatatii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| elena a răspuns:

Sunt peste 326 de E-uri care se folosesc in alimentatie, care mai de care mai nocive, sigur ca dauneaza sanatatii dar vrei nu vrei le consumi... daca vrei sa le cunosti cauta Biblia alimentara a lui Gheorghe Mencinicpschi, unde gasesti toate acestea plus descrierea fiecaruia in parte. Iti doresc si imi doresc multa sanatate, dupa ce vei afla foarte multe despre E-uri.

3 răspunsuri:
| unbaiat a răspuns:

Ce efecte au...Si rele si bune depinde de E-uri.

| unbaiat a răspuns:

„Sunt peste 326 de E-uri care se folosesc in alimentatie, care mai de care mai nocive„...aberatii.Nu toate sunt daunatoare.De ex:
E 140 = clorofila (colorant natural);
E 300 = vitamina C naturala;
E 306 = vitamina E (antioxidant);
E 322 = lecitina (antioxidant natural);
E 407 = caragenon natural (emulsifiant);
E 421 = manitol de cofetarie;
E 440 = pectina (gelifiant natural)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gheorghe Mencinicopschi are o brosurica foarte interesanta pe aceasta tema.