| Madayna a întrebat:

Ce stiti despre hipnoza clinica? Trebuie mers la mai multe sedinte inainte de sedinta propriu-zisa ca sa ma obisnuiesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Mihaela1964 a răspuns:

Cred ca nu-i bine ca cineva sa-ti umble nestingherit in mintea ta, chiar crezi ca ai imperios nevoie de-asa ceva?

| aditimus a răspuns:

Spre deosebire de hipnoza clasica, in hipnoza ericksoniana, clientului i se induce o stare de constienta intermediara (intre starea de veghe si somn), el pastrandu-si controlul asupra actelor sale si integralitatea liberului arbitru. Terapeutul doar sugereaza, nu impune nimic.
Dupa ce terapeutul exploreaza sistemul de convingeri si reprezentari al clientului ("mitologia personala"), el utilizeaza metafore in conformitate cu aceste mitologii personale care au darul de a deschide spiritul clientului spre potentialitati - solutii neexploatate inca.
In hipnoza ericksoniana, tehnicile utilizate urmaresc ca problemele (simptomele) sa fie rezolvate de clientul insusi, la nivelul gandirii sale inconstiente, prin accesarea resurselor personale.
Este o terapie cu durata scurta (3-6 luni) - cu o sedinta saptamanala de 50 min; in acelasi timp, este o terapie activa, terapeutul recomandand teme pentru acasa, lucrul terapeutic continuand si intre sedintele saptamanale.
Hipnoterapia este indicata in:
- Terapia durerii (atat cea acuta, cat si cea din bolile cronice);
- Tulburari anxioase;
- Tracul de examen;
- Tulburari de somn;
- Tulburari de alimentatie;
- Stres posttraumatic;
- Tulburari fobice;
- Balbism;
- Boli psihosomatice (astm bronsic, boli dermatologice).