Ii iei de la un alt om purtator sau de la un animal, pe calea fecal-orala: adica maini, legume, fructe sau apa contaminate cu fecalele omului sau animalului bolnav sau purtator si duse la gura fara dezinfectare corecta.
Alimentele nespalate ne pot contamina cu diferiti paraziti intestinali, de ex giardia, limbrici.
Pulberea de pelin, respectiv trei grame, in amestec cu o lingura de miere, se ia dimineata, inaintea micului dejun. Tratamentul este folosit cel mai adesea pentru a scăpa de limbrici. Pe de alta parte, ceaiul de cimbrul este un leac sigur contra giardiei.
Mai multe informatii poti gasi pe siteul http://www.tratament-naturist.com.ro/Paraziti-Intestinali-Ceai-Naturist. Tot acolo poti sa si achizitionezi tratamentul pentru paraziti intestinali cu ceai naturist sau tinctura la pretul de 30 de lei. Succes
Apar datorita alimentelor nespalate. Ele trebuie spala-te la jet puternic de apa. Mai pot aparea si daca ai catei in casa. Cand iese afara si da cu nasul pe jos, cand miroase excrementele altora, poate lua parazitii si ti-i poate aduce tie in casa. Si asa ii iei si tu. Sau daca mananci cu mainile murdare. Parazitii se hranesc cu hrana pe care o mananci tu, si stau lipiti pe peretii intestinelor. Daca nu ii tratezi la timp, sau daca nu stii ca ai asa ceva, ei se vor inmulti si vei incepe sa ii elimini cand iti faci nevoile. Ei produc diaree, dureri de stomac si nu pot duce la cazuri mortale, ci doar deranjante. De-alungul timpului ei s-au adaptat si au devenit rezistenti la medicamente. Tratamentul ti-l poate cel mai bine prescrie un medic, ca nu cumva sa iei ceva care sa-ti faca rau. Insa pe langa cele mentionate de georgiana ai mai putea folosi:
Combaterea parazitilor intestinali (limbrici, oxiuri, tenii), pe cafe bioterapeutica, se poate face cu :
Ulei de alune sau ulei de nuca (cate o lingurita in fiecare zi- dimineata, timp de 15 zile).
Seminte de lamai pisate amestecate cu miere.
Viermii si parazitii pot folosi mai multe cai pentru a ajunge in organismul uman: alimentele - in special legumele si fructele nespalate, stropii sariti dintr-o baltoaca, lenjeria contaminata. Giardia se dezvolta foarte bine in apa. Baltile si fintinile sint rezervoare de Giardia. Doar apa plata este „curata", pentru ca nici fierberea nu reuseste sa omoare chistul de Giardia. Daca copilul baga mina in baltoaca si apoi duce mina la gura - se contamineaza.
De asemenea, salatele insuficient spala-te ne pot contamina cu oxiuri. Legumele stropite cu apa de put pot furniza Giardia. Chistul hidatic apare mai frecvent la copiii care traiesc cu un ciine in casa - sau care baga mina in gura ciinilor intilniti pe strada. Deci, masurile de profilaxie tin strict de respectarea igienei in familie si colectiv.
Tratamentul intregii familii e inutil - atunci cind copilul merge la gradinita - fiindca se poate reinfesta din nou. Cel mai bine este ca parintii sa anunte gradinita pentru ca tratamentul sa fie extins la toti copiii din colectivitate. Nu trebuie sa va fie rusine sa recunoasteti ca micutul are viermisori. De obicei, sursa este un alt copil care nu prezinta simptome.
Bună.
Cât este netul ăsta de "mare" nu ai găsit nimic? Nu cred!
Uite aici: http://www.sanatateata.com/afectiuni/parazitii-intestinali.htm
http://gastromed.ro/articol-Limbricii-82.html
Mergi și la bibliotecă și citește cărți de specialitate.
Pa, pa.