mira
| mira a întrebat:

Ce sunt caloriile negative si in ce alimente se gasesc? Mira

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
doiny
| doiny a răspuns:

Alimentele cu "calorii negative" trebuie adaugate in meniul tau zilnic la fiecare masa. Ele pot fi grupate in 3 categorii principale: legume, fructe, condimente si mirodenii.
LEGUME
ceapa, sfecla, andive, ridiche neagra, morcov, varza, spanac, ridiche de luna, telina, dovlecel, fasole verde, ardei iute, castravete, sparanghel, conopida, brocoli.
Aceste alimente contin 90% apa, putine proteine, o cantitate mica de hidrocarbonati si nu contin grasimi. In schimb sunt bogate in minerale si vitamine. Valoarea lor calorica variaza intre 25-120 calorii la 100 grame.
Se recomanda introducerea lor in meniurile zilnice in proportie de aprox. 25%.

CONDIMENTE SI MIRODENII
usturoi tarhon menta
busuioc marar salvie
patrunjel cimbru cuisoare
Condimentele joaca un rol important in alimentatie deoarece contribuie la digestie, au actiune tonifianta si ajuta la distrugerea grasimilor excedentare. Ele dau savoare mincarurilor. Cu ajutorul mirodeniilor vei descoperi retete delicioase care te ajuta sa slabesti fara sa renunti la placerea de a minca.

FRUCTE
ananas lamiie capsuni
mango zmeura afine
portocale grapefruit mere
Consuma fructe intre mese sau poti sa prepari delicioase cockteluri care calmeaza foamea si iti ofera vitalitate.


3 răspunsuri:
mira
| mira explică:

TPU mi-a cerut explicatii suplimentare. Din cele citite pana acum in diferite carti de stiinta popularizata am dedus ca nu toti nutritionistii accepta termenul de calorie negativa.Astazi insa l-a folosit si dr.Gheorghe Mencincopschi la TV referindu-se la anumite legume care implica o digestie mai dificila si automat un consum de energie mai mare.Am primit doua raspunsuri satisfacatoare, insa nu mi-a fost indicata sursa. Le multumesc pentru efortul de documentare corespondentilor TPU. Mira

| clau44 a răspuns:

Te dau pe spate! frăguţele (căpşunii de pădure)!
Alimentele cu calorii negative contin in proportie de 90% apa, putine proteine, o cantitate mica de hidrocarbonati si nu contin grasimi fiind bogate in minerale si vitamine, iar valoarea lor calorica variaza intre 25-120 calorii la 100 grame recomandandu-se consumarea lor in mesele zilnice in proportie de 25%.

Spre exemplu o portocala care contine 50 de calorii va lua o anumita cantitate de energie din corpul tau pentru a procesa toti nutrientii si vitaminele, iar pentru a face asta va arde mai mult de 50 de calorii, in jur de 75. Acest lucru depinde insa si de metabolismul fiecareia.

Caloriile negative se gasesc in mod special in fructe si legume dar si condimente si mirodenii.

Nu folosi insa dieta cu calorii negative ca un substitut pentru o reteta de slabire. Consumul aceste alimente poate fi un mod minunat de a te ajuta in acele zile in care nu te poti abtine de la a respecta dieta obisnuita.

De aceea sustinatorii acestei diete incurajeaza consumarea alimentelor cu calorii negative, pentru a creste "viteza" metabolismului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alimente ...anti-grasime:fasole verde, broccoli, kiwi, mai bine intreaba un nutritionist, sunt prea multe.