Buna!
Sunt niste chimicale daunatoare care dau acel gust savuros chipsurilor si in ziua de azi cam la tot ce mancam. Uite:
http://incomemagazine.ro/......alimente-1
Buna:)
http://ticu.ablog.ro/2007-01-08/ce-sunt-e-urile.html#axzz2PH5ikLAb
O seara buna:)
Banuiesc ca sunt niste chimicale care pastreaza produsul,, fresh,, si care ne fac rau noua
Aditivi alimentari folositi pentru a imbunatati calitatea produselor (emulsificatori). Unii pot avea efecte cancerigene.
Aditivii alimentari sunt substante chimice adaugate in diverse produse alimentare pentru a le imbunatati aspectul, gustul sau a le prelungi termenul de valabilitate.
Litera "E" simbolizeaza faptul ca au fost testate minim 6 ani si atestate la nivel european. Cu toate acestea, cititi cu atentie ce scrie mai jos si uitati-va de doua ori la ambalaj inainte sa mancati ceva!
Aditivii alimentari sunt impartiti in 24 de categorii dintre care enumeram pe cele mai raspandite:
* edulcorantii - pentru a indulci
* colorantii - pentru a schimba sau a da culoare (E100-E180)
* acidifiantii - dau un gust usor acid
* corectorii de aciditate - cresc sau diminueaza aciditatea
* emulgatorii - asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare (E400-E500)
* conservantii - intarzie sau impiedica alterarea alimentelor. (E200-E290)
* corectorii de gust si de miros - schimba/imbunatatesc mirosul si gustul alimentelor
* propulsorii - unele gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje
* antioxidantii - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul (E300-E337)