| sonya a întrebat:

Ce sunt ovarele micropolichistice?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctoressa a răspuns:

Buna! Sindromul ovarului polichistic(SOP) se caracterizeaza printr-o crestere neobisnuita a hormonilor androgeni (hormoni masculini), ceea ce afecteaza maturarea ovulelor. In loc sa fie eliberate in timpul ovulatiei, ovulele se transforma in chisturi, saci mici umpluti cu lichid. Aceste chisturi se acumuleaza in ovare si duc la cresterea in volum a acestora.In caz de SOP, ovarele sunt marite si suprafata este acoperita cu numeroase chisturi, inofensivi in sine, dar care pot duce la amenoree(absenta menstruatiei) sau oligomenoree(diminuare a volumului si duratei fluxului menstrual) si, prin urmare, determina infertilitate. Pentru mai multe detalii despre cauzele, simptomele, complicatiile si tratamentul acestui sindrom, iti recomand urmatorul articol: http://www.i-medic.ro/boli/sindromul-ovarului-polichistic
Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Raamonikaa a răspuns:

Atata timp cat ai un calculator, internet, Google si ceva minte, eu zic ca intrebarea ta are o multime de raspunsuri. Dar deocamdata nu ne-ai demonstrat decat ca ai calculator si internet iar Google oricum exista. happy Funda? happy

| sonya explică (pentru Raamonikaa):

Sincer tu mi-ai demonstrat altceva, doar ca cersesti o funda si nu oferi nimic in schimb.

| Raamonikaa a răspuns:

Funda am "cersit-o" la misto, desigur... Dar ca sa poti sa te prinzi de asta, trebuie sa ai simtul umorului. Si doar persoanele inteligente au simtul umorului.happy Funda? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ovare pline de chisturi marunte ce contin lichid in ele. Micro=mic, poli=mai mult. Nu este ceva extrem de grav, insa trebuie tinute sub observatie. Prin tratament medicamentos, unele chisturi se pot retrage. Altele se pot curata doar prin laparoscopie. Problema este ca nu poti ramane insarcinata atat timp cat ai chisturi pe ovar. Si sa fii atenta caci uneori pot fi dureroase mai ales in perioada ciclului lunar. Sanatate maxima!