Herpesul genital e diferit de papiloame (condiloame). Papiloamele sunt expresia infectiei cu virusul papilloma (HPV), infectie transmisa sexual si cel mai important factor de risc pentru carcinomul de col uterin si carcinomul scuamocelular de penis la barbat.
Testul Papanikolaou (citologia cervico-vaginala) ridica suspiciunea unei infectii cu HPV, diagnosticul de certitudine va fi dat prin fenotipare virala, examen care va stabili si tulpina virala (unele tulpini sunt mai cancerigene decat altele). Papiloamele trebuie scoase, dar rezectia lor nu echivaleaza cu vindecarea infectiei cu HPV, infectie care nu se vindeca niciodata. Un barbat care a avut papiloame genitale trebuie sa foloseasca prezervativ toata viata, iar o femeie trebuie sa-si avertizeze toti partenerii asupra necesitatii absolute de a folosi prezervativ in timpul contactelor sexuale cu ea.
Papiloamele genitale sau herpesul genital cum mai este numit este o infectie contagioasa, transmisa in mare parte prin contact sexualnormal, anal sau oral.Se poate transmite si la nou nascut la trecerea prin canalul pelvian dar numai in cazul in care mama are herpes genital.
Vezi la adresa de mai jos
http://www.prezervativ.ro/negi_genitali_condiloame_acuminate_veruci.php
Se fac din cauza virusului HPV (human papiloma virus). sunt contagioase cat de cat, si grija mare ca este un agent ce favorizeaza aparitia cancerului, in special de col uterin. trebuiesc scoase, la orice clinica. printr-un test papanicolau (pentru femei) iti poti da seama ce tulpina de HPV este si daca are potential cancerigen sau nu.
Papiloamele genitale nu este in primul rand un diagnostic corect. Condiloamele ano-genitale (vegetatiile veneriene) reprezinta infectia LOCALA a pielii cu virusul HPV (familie de virusi cu peste 100 de membri cunoscuti, unii dintre ei fiind responsabili de cancerele de col uterin la femeie). Pentru un diagnostic corect si un tratament adecvat este nevoie de o consultatie la medicul dermatolog. Detalii pe: http://primoderm.ro/venerologie/
Fernando9Torres întreabă: