In primul rand, mestecatul gumei poate duce la ulcer, cand mesteci guma inghiti saliva cu arome iar stomacul reactioneaza(incepand sa emane suc gastric pentru a digera mancarea, dar ce mancare?). Incearca un stil de viata mai sanatos, adica pizza nu e tocmai cel mai sanatos fel de mancare, incearca sa mananci fructe si legume cat mai multe. Cand simti ca ti se face foame, mananca un mar. Dar toate astea tin de metabolismul tau, pana la urma daca nu te ingrasi, care e problema ca mananci? Numai sa nu se ajunga la obezitate pentru ca si asta aduce cu ea complicatii si deci revin la un regim alimentar sanatos.
Buna
Cantitatea de mancare pe care o consumi poate depinde si de cat de repede mananci. Poate tu simti senzatia de satula mult mai greu, dupa ce deja ai mancat mult prea mult. Si eu aveam, sa zicem, problema aceasta.
Rezolvarea am gasit-o prin faptul ca am inceput sa mananc mai incet, sa savurez fiecare bucatica, si treptat s-a redus cantitatea de mancare foarte mult.
Legat de glicemie, gasesti in magazine, oricare, cicolata simpla, special pentru glicemie.
Sfatul meu e sa nu mai mananci guma de mestecat. Mie imi face mai foame. Si in timp, daca mananci mai mult de 20 de min o pastiluta, ajungi sa ai probleme la stomac, deoarece tu cand rozi ceva, trimiti semnale stomacului ca urmeaza sa vina mancarea, si nu ajunge. Asa pot aparea cmplicatii.
Multa bafta. :*
Incearca sa mananci putin si des sa ai 5 mese pe zi la orele 7, 10 ( gustare - fructe), 13, 16, 19 incearca sa mananci proteine la fiecare masa deoarece dau senzatia de satietate (oua, lactate sau carne - pui, curcan, vita, peste) si foloseste farfurii mici ca sa tii portiile sub control. Obligatoriu 2 litri de apa pe zi. Si cand pleci in oras limiteaza-te la o singura portie sau ia bani mai putini la tine si incearca sa inlocuiesti pizza cu ceva mai sanatos mie sincer mi se pare destul de mult sa mananc singura o pizza de cele mai multe ori abia mananc jumatate.