| lory14 a întrebat:

Ce teste oftalmologice se fac pentru diagnosticarea miopiei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E absolut suficient un cosnult oftalmologic obisnuit, miopia fiind greu de confundat cu altceva (aproape imposibil).

| Corina a răspuns:

Draga Lory, raspunsul pe care ti l-am dat in legatura cu testele oftalmologice, sunt valabile pentru orice afectiune a ochilor. Deci, nu-ti ramane altceva de facut, decat sa mergi la un medic oftalmolog pentru un consult de specialitate, iar doctorul iti va spune ce fel de afectiune ai. Curaj!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Fiul meu a fost asezat in fata unui aparat, un microscop si acolo a fost diagnosticat cu miopie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai de duci la medic și te pune la un aparat acolo îți zice sa nu te miști și face el nu știu ce pe acolo. După te pune pe alt scaun și o sa ai în fata un panou cu litere și numere. Îți pune niște ochelari mari și ciudați pe ochii și începe sa pună diferite lentile și te întreabă ce litere vezi pe panoul ala și în funcție de cum vezi tu începe sa îți arate litere mai mici, dacă vezi neclar pune o lentila cu o dioptri mai mare și tot asa pana vezi ultimul rând clar.Nu știu cum se numește procedura dar cam în asta consta.
Bafta.