Depinde de ce probleme cu dintii si gingiile. Spre exemplu este stiut ca periutele Colgate sunt de mai multe tipuri si fiecare foloseste parca la altceva... desi in general toate spala f. bine dintii poti sa vezi la adresa
http://www.colgate.ro/app/Colgate/RO/OC/Products/Toothbrushes/Name.cvsp
Iar periutele Sensodyne sunt specializate, asa cum este si pasta de dinti pentru o curatare asa zis mai minutioasa / vezi citatul:
"Periuta Sensodyne SOFT SENSITIVE este noutatea verii in aceasta gama si este la fel de importanta pentru persoanele cu dinti sensibili, mai ales ca un periaj prea dur cu periute neadecvate poate provoca sau agrava hiperestezia dentinara. Periuta Sensodyne SOFT SENSITIVE are un cap mic si rotunjit care ajunge pe suprafete greu accesibile si care se adapteaza formei dintelui ajutand astfel la un periaj minutios."
Perii sunt moi si rotunjiti astfel incat pot curata cu delicatete dintii si gingiile fara sa le irite. Manerul este si el special conceput pentru o aderenta mai buna a mainii si pentru controlul periajului. Periuta Sensodyne este recomandata de medicii dentisti tuturor celor care au dintii sensibili, tocmai pentru a nu agrava aceasta suferinta."
Oricum ar fi minuni nu fac. Trebuie sa te speli pe dinti zilnic, de preferat de doua ori minim. Eu am incercat amandoua variantele si nu pot spune ca am simtit o diferenta notabila. Parca totusi trebuie sa cureti mai mult timp cu cea cu capul mic. Scuze daca nu am fost de ajutor