anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce tratament exista pentru panaritiu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
33 răspunsuri:
| aldea14 a răspuns:

Bună seara.

Îmi cer scuze că intervin după 8 ani pe acest subiect, dar și eu am făcut puroi la degetul arătător stâng.

Mi-am tăiat greșit un colț de piele moartă de lângă deget (Nu unghie), acela mi s-a infiltrat în rană, de abia după vreo 5 zile am conștientizat cât de gravă e afecțiunea. Inițial am pus acel deget în soluție de oțet cu apă, am acoperit acel deget cu o bucată de varză legată cu un leucoplast, dar nu a făcut vreun efect. Apoi am spart acea parte albă, am extras puroiul, iar ziua următoare am mers la urgențe. Acolo mi-a prescris tratament cu antibiotice și antiinflamatoare ( Ce-i drept, nu am avut bilet de trimitere ), plus deget ținut în pansament cu Rivanol. După o săptămână pielea mi-a căzut, mi s-a făcut un strat nou de piele, iar acea infecție a dispărut.

| Iordache_Andreea_1994 a răspuns:

Buna baiatul meu are 3ani si ii tot apare la acelasi deget ce putem face sa scapam definitiv de el

| Cristina_Dogaru_1990 a răspuns:

Fac des si eu panaritiu. Am incercat tot. De la comprese cu rivanol rece, antibiotic, betadina, incizie chirurgicala intr-un loc ca mai apoi sa apara la alt deget, spalaturi cu saramura, ceai de pelin etc. Nimic. Va spun din propria-mi experienta ca singurul tratament care a functionat la mine a fost si este, de 2 ani de zile deja, aplicarea bioptronului de la Zepter, de 3 ori pe zi. Strange toata colectia intr-un singur loc, nu o lasa sa se mai extinda, nu iti mai zvacneste acolo neincetat si poti dormi. Urmand ca in cateva zile sa iasa acel puroi si sa scapi de incizie, durere si chin. Sceptica initial, dependenta de el cand ma confrunt cu diferite probleme. Sanatate tuturor.