Salutare. Va dau un sfat primit din partea unei cunostinte, intamplator medic dermatolog. Fucicort unguent de 2 ori/ zi. Aveam beleaua de 1 saptamana si in loc sa ma menajez am agravat-o prin activitate fizica sustinuta. M-am panicat dupa ce am citit raspunsurile tuturor prãpãstiosilor de aici care vad solutia doar prin interventia medicului, bisturiu si ace de drenat puroi
Am descoperit de curand un tratament pentru panaritiu:comprese cu rivanol rece (tinut la frigider)dupa care se unge cu baneocin
unguent si se acopera cu un pansament.Compresele se aplica de 3-4 ori pe zi(la fel si unguentul).
Si eu am panaritiu . Nu ma deranjeaza atat de tare ca este umflat si ca supureaza pe cat ma deranjeaza ca ma doare groaznic atunci cand ma incalt.Am fost la chirurg , dar e foarte dureros... trebuie sa iti bage seringa direct in inflamatie. iar pe mine ma doare si cand ating. Dupa experienta la chirurg mi-a aparut din nou si nu stiu ce sa fac . Am incercat un antibiotic local si niste pastile dar care nu au dat randament decat atunci cand nu ma incaltam .Cum m-am incaltat am luat-o de la capat . Am incercat sa-mi scot coltul ,sa tai cu mai multe foarfece dar este infipt adanc in carne . Nu mai am nici-o idee ce sa fac mai ales acum ca a trecut si la un deget mai mic si este enorm de greu sa tai "coltisorul" acela minuscul , iar sa ma mai duc la chirurg nici vorba pentru ca doare o saptamana. Aveti vro' idee?
deutssa1 întreabă: