Daca ai miopie, nu exista decat tratamentul cu laser. Aceasta operatie se poate face doar cand cresterea este incheiata si miopia stagneaza 1 an de zile.
Miopia creste atata timp cat esti si tu in crestere( creste diametrul antero-posterior al ochiului si, implicit, cresc si dioptriile). Se spune ca miopia stagneaza, atunci cand ramai cu aceleasi dioptrii cel putin un an de zile.( asta se intampla dupa 18-20 ani).
Nu stiu daca exista altceva in afara de operatie, insa pentru imbunatatirea vederii este bun Difrarerul. Si incearca sa ai o alimentatie bogata in morcov si sfecla rosie.
Numai bine!
Daca ai miopie, la fel ca mine (si din cate am vazut din discutie asta e cazul), lucrurile stau cam cum spune Abh.
Adica dioptriile au tendinta de a creste pana undeva in jurul varstei de 18-23 de ani cand se stabilizeaza. Eu, de exemplu, trebuie sa merg la oftalmolog la fiecare sase luni sa-mi creasca dioptriile, pentru ca imi tot "raman mici" ochelarii.
Daca incerci sa nu-ti fortezi ochii (sa reduci timpul petrecut la calculator, la citit/scris, etc) si sa ai o alimentatie bogata in vitamina A (morcovi, afine, catina, etc) sunt sanse ca miopia sa-ti creasca intr-un ritm mai lent, sa-ti stagneze sau poate chiar sa dea putin inapoi - insa aceasta ultima impoteza este destul de improbabila.
Girly97 întreabă: