anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce tratamente ati incercat pentru sinuzita si au fost bune?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| GregHouse a răspuns:

Un amic de-al meu a avut. Zicea ca fierbea ceai de musetel, isi punea un prosop pe cap, se punea deasupra ibricului si inhala vaporii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cel mai bun e tratamentul cu esenta din muguri de pin, inhalatii. dar nu in baie de abur, ca iti bulesti fosele nazale (aburul fierbinte va creste dezvoltarea bacteriilor nazale, nu o va inhiba!).
Eu personal, ca am copii cu probleme alergice si bronsitice folosesc un nebulizator. L-am cumparat de la farmacie, e nitel cam scump (vreo 2 milioane jumate), dar e extrem, extrem de eficient in combaterea afectiunilor nazale si bronsice. De fapt, daca te internezi la spital tot asta iti da sa faci!
iar pentru perioada de covalescenta, cand trece criza initiala, o saptaman de concediu la o salina e perfecta pentru cicatrizare (iti recomand salina Praid sau Turda, sunt minunate).

| squar a răspuns:

Sinuzitele sunt de mai multe feluri si de o complexitate diferita, la fiecare individ in parte.
Si eu sufar de sinuzita cronica, dar acum cativa ani am facut un tratament injectabil cu oxacilina, cateva zile, din 6 in 6 ore, dupa care durerile au incetat, dar sinuzita nu a trecut, ea fiind cronicizata.
Singurul tratament bun este sa te feresti de raceli si in special de curent, adica sa eviti curentii de aer si aerul conditionat. Ferindu-te de raceli si curenti, te protejezi si poti duce sinuzita cu tine, pana cand uiti sa te protejezi, si incep sa apara din nou dureri.
Am incercat cu inhalant, cu ceaiuri, cu tot felul de leacuri si nimic nu a dat randament, asa ca am inceput sa ma protejez si este cel mai eficient mod de a scapa de dureri.

Multa sanatate.