| Farcas a întrebat:

Ce tratamente naturale pentru herpes(la coltul gurii) stiti? Vreau ceva ce sa am in casa, nu creme de la farmacie.multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
Laur
| Laur a răspuns:

Buna. Daca nu vrei crema de la farmacie (Aciclovir), poti doar sa astepti sa treaca de la sine in cateva zile. Intarirea sistemului imunitar prin consumul de vitamine si o activitate echilibrata poate sa scada frecventa eruptiilor, dar nu le vindeca. @Legiuitoarea, ai dreptate ca propolisul are proprietati antibiotice, problema e ca herpesul e determinat de un virus nu de o bacterie, deci beneficiul adus de propolis e nesemnificativ.

cami
| cami a răspuns:

Mananca fructe, odihneste-te, poate ca ai dureri de burta sau de spate, nu fuma pe perioada acelor eruptii, herpesul labial,[cel din coltul gurii] este cauzat 'datorita' virusului herpes simplex 1.
Tratamentul se face oral, sau intraveninos.
(incearca si acel plasture)Si, ai MARE, MARE atentia la igiena mainilor, sa nu se transmita si zonei genitale.
Din pacate, pana in prezent, nu s-a gasit antidotul care sa vindece definitiv herpesul, ci doar sa-l amelioreze. Dar, stai fara grija, va disparea cu timpul, nu va mai fi vizibil, insa tu vei continua sa fi purtatoare...Chiar s-a facut un sondaj, si peste 45% dintre adulti sunt purtatorii acestui virus, si ei habar n-au, deci nu-i chiar asa un motiv de ingrijorare.happy
Nici macar inestetic, nu va mai fi! "ai putintica rabdare"-Zaharia Trahanache [O comedie pierduta-I.L.Caragiale]

cami
| cami a răspuns:

Intravenos*

| Tommy a răspuns:

Pasta de dinti. Usuca repede. Aplic-o seara exact numai pe herpes, pe timp de noapte nu te vede nimeni. Ziua e cam inestetic.

| raidu2004 a răspuns:

Tratament naturist nu stiu dar iti recoman cu mare incredere o crema foarte buna pe care am folosit-o si eu HERPESTOP

| sfo a răspuns:

Comprese cu ceai concentrat de musetel happy

| alina44 a răspuns:

Eu stiam ca in general, herpesul nu dispare pana nu isi face efectul vreo 3-4 zile. mie imi apare de 3 ori pe luna si nu am descoperit nici o metoda sa-l fac sa disparasad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Unge zona afectată cu propolis, este un antibiotic natural - tratează fără cicatrice - antiinflamator.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te duci la farmacie si ceri orice pentru herpes dar pentru copii. Emult mai activ si eficient.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna...nu stiu cat de folositor e pentru tine, insa mie cand imi aparea herpes (foarte des) foloseam un softlaser. imi tratam rana cu acest produs si nu mi-a mai aparut. acest aparat cu laser este benefic pentru combatarea impuritatilor, herpesului, a cicatricelor etc. daca crezi ca te ajuta, eu mi l-am comandat online de la un magazin de tehnica medicala si mi-a fost adus acasa prin curier, deoarece nu l-am gasit in magazine. aici se gaseste: http://www.tehnica-medicala.ro/products.php?product=Softlaser-SL30

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga timea, ati recomand ceva care am invatat si eu de o o doamna doctor invarsta care ma invatat sa-mi prepar eu tratamente in casa pana ajung la un doctor, deci in ce consta pentru herpes in fiecare dimineata dupa ce te-ai spalat pe dinti cu aceeasi pasta de dinti ei cam o lingurita mica de pasta o pui intr-o farfuriuta mica iar deasupra peste pasta pui cam un farfulet de cutit de bicarbonat alimentar, amesteci pasta cu bicarbonatul, si din pasta obtinuta pui cate putin direct pe herpes (cateva secunde sau chiar un minut a sa simti niste furnicaturi, sa nu te scarpeni ), nu consumi nici bauturi nici mancare pana pasta nu se usuca, dureaza cam vreo 10-15 minute pana se usuca, sper sa te ajute cu ceva tratamentu, succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acetona de unghi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am incercat pasta de dinti amestecata cu bicarbonat de sodiu alimetar, cum recomanda cineva mai inainte, si chiar a dat rezultate...Seara am dezinfectat locul cu spirt, apoi am aplicat pasta de dinti amestecata cu bicarbonat...Recomand tuturor metoda asta naturala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pune pasta de dinti, ca de aia sigur ai si o sati treaca mai repede deoarece usuca. chiar merge pentru. ca am incercat pe pielea mea...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am herpes.si am pus si pasta de dinti si crema de la farmacie si tot nu trece. deci

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai fratilor.sti ce este cel mai bun pentru herpesul la gura? scrum de tigara.va spun ca a 2 a zi nu mai aveti nici urma de herpes.in sfarsit s-a rezultat si tutunul bun la cevawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand simti furnicaturi in coltul gurii, si incepe sa te doara inseamna ca o sa iti apara un herpes.si eu am aceeasi problema.deci chiar atunci la primele sintome trebuie sa iei nisste drojdie de bere (de marimea unei boabe de fasole)si o inghiti.eu cateodata mai dau si cu un pic pe locul unde ar trevui sa apara. e singurul tratament care a avut efect la mine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut am avut si eu in coltu gurii si mi-a zis cineva sa incalzesc o lingura de lem(cu care se face mancare) si sa o pun unde e problema si a 2 zi nu mai aveam nimic. va recomand

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bitter suedez comprese

| Georgix a răspuns:

@ Cami- "o scrisoare pierduta, nu o comedie"

| deea4you a răspuns:

Cea mai buna solutie pentru herpes este sa t dai cu urina.stiu ca suna dezgustator dar asta este.nu ar trebui sa ne fie rusine pentru ca este urina noastra.eu am incercat si la mine chiar a functionat.totul depinde de voi.