Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Pentru a avea unghii frumoase si sanatoase nu este suficient doar sa le taiem si sa le dam cu oja corespunzator. Pentru a fi frumoase, unghiile trebuie in primul rand sa fie sanatoase si de aceea trebuie sa le tratam.
Problemele unghiilor apar din diferite motive, dar pot fi prevenite sau vindecate.
Cum prevenim
Pentru a preveni deteriorarea unghiilor, incearca sa le protejezi purtand manusi de cauciuc atunci cand faci curatenie, iar dupa ce te speli pe maini maseaza usor unghiile cu o crema hidratanta.
Deoarece hidratarea este foarte importanta si pentru unghii, nu numai pentru corp, incearca sa bei cat mai multa apa.
Foloseste cat mai putine produse care contin acetona, deoarece aceasta ataca unghia.
Pentru a ne pastra unghiile sanatoase, alimentatia are un rol foarte important. De aceea trebuie sa consumam zilnic alimente care sa contina vitamina A, B si C, acizi Omega 3 si zinc precum morcovi, seminte, nuci, legume proaspete, produse lactate si peste.
Cum tratam
Diversele afectiuni precum petele, exfolierea si ruperea unghiilor se trateaza atat prin tratamente cosmetice, cat si prin tratamente naturiste.
Tratamentele naturiste sunt la indemana oricui si sunt mai usor de folosit.
Exfolierea
Unghiile se exfoliaza usor datorita modificarii compozitiei unghiei. Rezistenta unghiilor este data de celulele Keratinizate care au in componenta apa si lipide. Atunci cand unghia se deshidrateaza, legaturile se rup si unghiile devin friabile.
Friabilitatea se datoreaza chimicalelor care duc la dizolvarea lipidelor, printre aceste chimicale aflandu-se si acetona.
Pentru a trata exfolierea unghiilor putem realiza un preparat din zeama de lamaie si ulei de masline, care se incalzeste putin. Tinem unghiile in el pana se raceste. Operatiunea se repeta in fiecare seara inainte de culcare timp de 10 zile, iar apoi saptamanal. Uleiul de masline are efect regenerator asupra unghiilor si nu numai.
O alta solutie de a trata friabilitatea consta in folosirea vitaminei A. Vitamina A se gaseste in farmacii si are o compozitie uleioasa. Se maseaza unghiile timp de 10-15 minute cu vitamina A, insistandu-se la radacina unghiei. Prin masare se stimuleaza circulatia sangvina si hranirea unghiei.
Sucul de lamaie are de asemenea efecte benefice asupra unghiilor rehidratandu-le. Daca introduci degetele o data pe saptamana intr-o lamaie taiata si le tii 10 minute, acestea vor fi hranite si vitaminizate.
Unghii patate
Punctele albe de pe unghie se datoreaza prezentei unor celule din unghie care nu s-au maturizat suficient sau lipsei de zinc din organism.
Este recomandat sa mananci multe cereale si carne si sa-ti tratezi unghiile cu o pasta din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Acest preparat se aplica cu un tampon de vata si se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care unghiile se ung cu ulei de masline.
Un alt remediu impotriva petelor albe ar fi amestecul de apa de trandafiri cu glicerina. Se pun 3 lingurite de apa de trandafiri, una de glicerina si una de zeama de lamaie si se ung unghiile cu preparatul zilnic.
Atunci cand petele sunt sub unghie sau culoarea unghiei devine palida, se datoreaza anemiei si este recomandata o alimentatie bogata in legume verzi si ficat si evitarea folosirii lacului de unghii macar pentru 10-15 zile.
Unghii striate
In momentul in care pe unghie apar liniute mici paralele, denota prezenta in organism a unei infectii, intoxicatii sau a unei traume locale datorata contactului cu substante caustice. Unghia se poate trata inmuind zilnic unghiile in ulei caldut de germeni de grau.
Intarirea unghiilor
Pentru a avea unghiile mai tari poti sa tii unghiile timp de 10 minute intr-un amestec de ulei de masline caldut cu un galbenus si o lingurita de miere, dupa care te speli cu apa calduta.
O alta varianta ar fi sa topesti 4-5 grame de ceara de albine si sa le amesteci cu un galbenus de ou, apoi toarna treptat ulei de masline pana se obtine un amestec gros care se aplica pe unghii inainte de culcare.
Daca ai unghiile subtiri se recomanda sa dizolvi o jumatate de lingurita de glicerina intr-un pahar cu apa fierbinte. Dupa ce sa raceste, tine unghiile in aceasta gelatina timp de 15 minute. Acest tratament se foloseste de 3 ori pe saptamana pentru a avea rezultate.
Pentru intarirea unghiilor si pentru cresterea accelerata se mai foloseste un amestec de o jumatate de lingurita de piper rosu, 10 linguri de apa fiarta si una de crema de maini. Dupa ce se raceste solutia se aplica pe unghii si se lasa un sfert de ora. Se foloseste ca masca o data pe luna.
Stralucire
Pentru ca unghiile sanatoase trebuie sa aiba si luciu, exista metode naturiste si in aceasta privinta, sucul de lamaie fiind ideal pentru a da stralucire unghiei.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.117.233.156) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro