Bună!
Se poate consuma usturoi proaspăt ( cu diverse alimente ), citrice ( care conţin multă Vitamina C, în special kiwi ), vin fiert, ceai fierbinte, etc.
Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...
Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.
Pentru nasul înfundat se recomandă inhalaţii cu abur/ceai de mentă sau muşeţel ( în care se pot pune câţiva picuri de ulei de brad sau de eucalipt ).
Dacă ai şi febră atunci se pot face frecţii ( pe tot corpul ) cu spirt sanitar, carmol, etc.
Pentru tuse se poate folosi ceai de soc îndulcit cu miere de albine, sau ceai de ceapă + jumătăţi de nucă.
Toate cele bune şi multă sănătate.
Bună.
Ceai de soc îndulcit cu miere și multe felii de lămâie.
Sănătate!
Pa, pa.
Vin fiert sau ţuică fiartă ( în cazul seniorilor ), băi fierbinţi, mult usturoi şi ceapă.
Succes!
Aceste lucruri când nu este prea avansată răceala.
Usturoi, țuică fiartă, vin fiert, catofi îmbibați în spirt și legați la cap sau la gât depinde ce doare.
Baie cu apă și sare.
Pentru tuse, lapte de măgăriță sau shatou de ou cu lapte și miere.
Tot pentru răceală 1 lunguriță de tinctură de propolis dimineața și seara dizolvată într-o ceașcă de apă sau în lapte.
Ceai de musetel, galbenele, menta, tei, caldut indulcit cu o lingurita de miere si cateva picaturi de lamaie, 3 litri pe zi
Bună!
Supa de usturoi este un remediu vechi, care diminueaza severitatea bolii. Pentru a avea efect maxim, aceasta supa trebuie consumata o data pe zi - fierbe usturoi tocat (3-4 catei de usturoi) in 250 ml de apa.
Dilueaza zeama unei lamai intr-un pahar cu apa calduta. Adauga o lingurita de miere si bea acest amestec o data sau de doua ori pe zi.
Te pup!