anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce tratamente trebuie sa folosesc ca sa imi dispara acneea de pe fata (cosuri). Si cum apare acneea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mersi. Cam greu am inteles ce ai scris dar intr-un final am inteles. Inca ceva, cu Betadina e buna pentru prevenirea acneei?

| TanteMarianne a răspuns:

Acneea - cum o prevenim?

Prima regulă frumuseţii este: un ten curat şi luminos care poate respira. Pentru aceasta trebuie curăţat atât dimineaţa, cât şi seara cu o loţiune specială pentru tipul de ten pe care îl ai.

Evită săpunul, oricât de fin ar fi, acesta tot usuca pielea fetei. Apoi, aplică o loţiune tonică şi hidratează pielea cu cremă. De preferat ar fi ca aceste produse pentru îngrijire să fie recomandate de medicul dermatolog.

Apoi, pentru a menţine igiena feţei este important să schimbi de două ori pe săptămână aşternutul. Pe faţa de pernă rămân microbi, transpiraţie şi, tocmai de aceea, este esenţial să o speli des şi la temperaturi cât mai ridicate.
În plus, pernele şi pătura trebuie scuturate şi aerisite zilnic afara pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele adunate.

Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie, ne sfătuieşte: "Atunci când acneea se înrăutăţeşte în ciuda menţinerii igienei locale este bine să mergem la dermatolog".

Tratamentul acneei, complex şi individualizat

"Fiecare tratament se individualizeaza si raspunde diferit, de aceea si rezultatele pe acelasi tip de acnee pot fi diferite de la individ la individ, in functie de factori generali, hormonali, genetici sau constitutionali.

Tratamentul este unul complex si se individualizeaza in functie de forma clinica, extinderea, vechimea, tratamentele anterioare sau dupa varsta pacientului.

Astfel ca, paleta de tratament cuprinde: antibiotice locale sau generale, bactericide locale, hormone sau retinoizi. Toate acestea se iau numai sub directa indrumare a medicului" ne mai explica dr. Anca Dobos.

Printre cele mai noi tratamente puse la dispozitia pacientilor se numara: laserele chirurgicale si terapia cu lumina (IPL, UV sau LED). In acest fel, ramane la alegerea medicului dermatolog daca mai adauga solutii locale sau tratamente cu tablete pe cale generala.

Acneea - tratamente naturiste

Acneea poate fi combătută sau prevenită şi cu ajutorul unor tratamente naturale pregătite chiar la tine acasă. În primul rând, uleiurile esenţiale sunt extrem de benefice: uleiul de levăţică, de cuişoare, de arbore de ceai.

Apoi, nelipsita miere: scorţişoară măcinată amestecată cu miere până obţii la o pastă pe care o poţi aplica peste noapte.

Tot mierea poate fi amestecată cu pulbere de nalbă pentru o mască care se aplică în perioada premenstruală.

De asemenea, faţa se poate spăla şi cu ceai de gălbenele concentrat sau cu ceai de urzică. Ceaiul de urzică sau de gălbenele se poate consuma de 2 pe zi, timp de câteva săptămâni.

Nici laptele de capră nu este mai puţin benefic - amestecat cu nucşoară trebuie aplicat pe zona cu coşuri, prin tamponare.

Un produs ce poate fi folosit zilnic, cu efecte pozitive asupra tenului şi împotriva coşurilor, este săpunul cu sulf.

Coaja de portocală, lămâia, usturoiul, castravetele sau sucul de coriandru şi mentă sunt alte tratamente naturiste pentru zonele afectate de acnee.

uite si un site despre cum apare acneea:
http://acnee.com.md/de-ce-unde-apare-acneea.php
!