anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce trebui sa faci la rahitism?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sunt mai multe lucruri de facut, depinzand si de varsta persoanei afectate. Daca e vorba de un adult, nu e nimic de facut, eventual interventii ortopedice de corectare. Daca e un copil, trebuie in primul rand sa-l expui cat mai mult la soare. Practic scoate-l afara la 8 dimineata, intra cu el in casa pentru masa si doua ore de somn la pranz si apoi din nou afara pana innopteaza. Niciodata nu e suficienta lumina. De asemenea, du-l in fiecare vara la mare unde stai cu el afara de dimineata pana noaptea.
In plus, trebuie sa-l alimentezi cu alimente bogate in calciu. Laptele de vaca integral nu este foarte bogat in calciu si calciul nu se absoarbe foarte bine. Trebuie sa consume cantitati prea mari ca sa-si acopere deficitul. Cel mai bine este sa-i faci branzica dulce in casa (lasi laptele la acrit si apoi il pui in tifon la scurs). Gaseste tot felul de combinatii cu branzica in asa fel incat sa manance cat ma multa si sa-i placa. E foarte buna cu paine prajita, cu mamaliga si smantana, cu marar sau boia dulce pe tartine, in clatite, in placintele fie dulci cu stafide, fie sarate cu marar sau praz, in amestec cu budinca sau cu creme de fructe.
Daca rahitismul este sever, trebuie sa-i dai si tratament medicamentos, dar la recomandarea medicului. Tratamentul consta in principiu in Vigantol, numarul de picaturi fiind stabilit de medic in functie de varsta si greutatea copilului si, eventual, calciu lactic. Nu-i da calciu fara sfatul medicului si nici inainte de a aplica metodele de expunere la lumina si alimentatia bogata in calciu.

5 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Se poate preveni rahitismul daca gravida sau mama care alapteaza are alimentatia bogata
in vitamina D.
Se vor lua doze mari de vitamina C, iar alimentatia va fi bogata in legume si fructe crude,
bogate in aceasta vitamina.
Expunerea la soare transforma ergosterolul din piele in vitamina D. Se vor lua vitamina D2, saruri fosfocalcice, se va merge la mare si se va acorda atentie alimentatiei care trebuie sa fie sanatoasa si completa.
Se vor bea sucuri de: morcov; morcov + sfecla + spanac; varza de Bruxelles; papadie; morcov 4- mere + sfecla; telina.
Macese 30 g, fructe de catina 30 g, frunze de ciubotica-cucului 20 g, frunze de roinita 20 g. Infuzie din 1 lingura amestec/l cana apa; se beau 2 cani/zi, indulcite cu miere. Se recomanda asocierea cu suc de morcovi si de tomate. Bai tonifiante cu infuzie preparata din 50 g frunze uscate/1 1 apa. Pentru tratarea scrofulozei, rahitismului la copii, nevrozelor la adulti, se fac bai cu radacini de obligeana. Pentru o cada se foloseste un sfert de kilogram de radacini si frunze, care se pun in apa rece si apoi se fierb 30 min. Decoctul se pune in cada. „Bio Mer" contine: spirulina, epibioza marina. Ajuta in rahitism, spasmofilie, sindrom nevrotic, hipovitaminoze, cresterea performantef sportive. „Raducu" contine ou de prepelita atomizat, calciu natural. Recomandat in anemie feripriva, rahitism, tetanie, hipovitaminoza B. Sunt produse de Laboratoarele Medica din Romania.
Despre rahitismul la copii...
Daca rahistismul nu este tratat in perioada de crestere a copilului, deformarea scheletului si statura mica pot fi permanente. In schimb, daca tratamentul se efectueaza in timp util, deformarea oaselor este redusa si dispare cu timpul.
Simptomele dispar prin aportul de calciu, fosfor si/sau vitamina D.
Sursele alimentare de vitamina D sunt pestele, ficatul si laptele.
Tratamentul preventiv consta in prescrierea sistematica de vitamina D sugarilor:
= 400 -800 UI (unitati internationale) /zi daca sugarul este expus suficient la soare
= 800 UI /zi daca expunerea la soare este deficitara
= 1200 UI/zi la copiii cu pielea pigmentata
Producatorii de lapte pentru copii sunt obligati sa suplimenteze in vitamina D laptele cu 400-500 UI/ litru. Cu toate acestea, se recomanda continuarea suplimentarii sugarilor in vitamina D cu 400 -800 UI /zi pentru a evita rahistismul carential.
Nu trebuie neglijat insa riscul supradozarii. Dozele de vitamine trebuie prescrise de catre medic deoarece hipervitaminoza D este grava. Parintii trebuie sa recunoasca semnele de alarma:
- Anorexie (pierderea apetitului), constipatie, paloare
- Sete, poliurie
- Greturi, vomitaturi, dureri abdominale
- Tulburari de comportament
Ai mai jos mai multe adrese unde poti gasi tratament naturist sau alopat si un forum de discutii depre boala cu altii care au trecut prin asa ceva. Sper sa-ti fie de ajutor
http://www.romedic.ro/boli/Rahitismul_0516/Tratament_0971.html
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/rahitism.htm
http://www.nou-nascuti.ro/agenda_medicala.html?id=507
http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=233

| cribus a răspuns:

Trebuie sa consulti un medic care iti va prescrie un tratament. Daca nu ma insel este o boala care o au bebelusii, lipsa de vitamina d. Ce trebuie sa faci? Sa urmezi un tratament.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dai peste marar si ficat de peste si lapte de capra

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri