anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce trebuie sa faci daca ai fost muscat de vipera? Cat timp traiesti fara sa-ti fie administrat serul antiviperin?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Crestezi locul cu un cutit intr-o linie ca sa cuprinda amindoua ranile unde au intrat coltii si sugi de acolo singele amestecat cu putin venin dupa care legi un garou deasupra ranei sa impiedici circulatia singelui contaminat in sus, daca se intimpla la membre. Atentie; mai ai la dispozitie 2 ore de la atasarea garoului.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Bine zis! Competez - cine suge sangele sa-l scuipe si apoi sa clateasca gura cu alcool. Cel muscat sa stea nemiscat, fara sa faca efort.

| Ben. a răspuns:

Doi prieteni mergeau prin jungla.la un moment dat un sarpe veninos il musca de sex pe unul dintre ei. celalt omoara sarpele si suna un doctor intreband cum il poate ajuta pe amicul sau.doctorul il sfatuieste sa suga locul plagii. amicul sau, palid si transpirand, agitat intreaba :
-ce ti-a zis?
-pai mi-a zis ca n-ai nici o sansa!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hop si nea benzina! mai doctoricistule omul are nevoie de sfaturi bune! nu de-ale tale peqoiste! ti-am zis ca nu te uit?

| Ben. a răspuns:

Nu fi suparat. murim doar odata.si apoi ce iti iese, daca imi monitorizezi raspunsurile? mie imi pare bine ca raspunsurile mele sunt citite.si-mi pare si mai bine cand vad ca am cititori consecventi.eu doar incerc sa incalzesc atmosfera cu o glumita si departe de mine intentia de a jigni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Domnilor am ajuns primul sa constat ca am cazut intre voi doi?

leonardk
| leonardk a răspuns:

Si vinovat sunt eu - ca eu am venit cu ideea "suptului". Nu va suparati! Toti o...intr-un fel sau altul. Blandul Ben - erai bland nu acid! Poanta lui Ben Zona - fratele tau era de bun gust si la subiect.

| Ioana_2005 a răspuns:

Daca nu aveti la indemana ser sau echipament de tipul celui descris mai sus,
atunci ar fi de dori sa se urmeze urmatoarele sfaturi:

1. Linistiti victima (reduceti starea de panica, care poate inrautati
situatia victimei);

2. Administrati pacientului o aspirina (NU dati victimei alcool, cafea sau
alt excitant!);

3. Culcati pacientul intr-un loc cu umbra, linistit (reduceti factorii
cauzatori de stres);

4. Acoperiti pacientul cu o patura (pentru combaterea hipotermiei provocata
de venin);

5. Cu o lama sterila faceti incizii la locul muscat (NU folositi obiecte
nesterilizate!);

6. Stoarceti rana prin masare pentru a elimina o parte din venin (NU sugeti
rana!);

7. Dezinfectati locul muscat cu apa oxigenata (pentru a evita
suprainfectarea ranii);

8. Puneti o legatura elastica intre rana si inima (astfel incetiniti
raspandirea veninului);

9. Mutati legatura dinspre rana spre inima din 10 in 10 minute (evitarea
cangrenei);

10. Transportati pacientul la cel mai apropiat spital.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adica? ala moare si noi ne tinem de poante? o fi prietenul tau dar si el a fost acid cu mine! stie dumnealui mai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ioana, o vipera cind te musca nu te afli in farmacie sau in incinta unui spital...

Întrebări similare