1. Junk food. Alimentele care contin putine fibre si mult zahar, sare si grasimi partial hidrogenate creaza de obicei, o oarecare dependenta; gulsul ne place atat de mult, incat avem tendinta de a le consuma iar si iar. Daca am manca de 5-6 ori pe zi fructe proaspete, legume, cereale, rezultatul va fi acela de reducere a caloriilor si depozitarea unei cantitati mai mici de grasime. Consumul acestor alimente cunoscute si cu denumirea de ''junk food'' este principala cauza de obezitate in Statele Unite ale Americii.
2. Infometarea. Inainte si dupa consumarea alimentelor nesanatoase, tendinta este de a nu mai manca deloc. Renuntam la micul dejun, iar corpul pur si simplu ''flamanzeste'' timp de 12-18 ore; urmarea va fi, desigur, consumarea aproape automata a altor alimente la fel de nesanatoase sau a unei mese foarte bogate.
3. Cei mai multi dintre noi nu acordam prea multa atentie alimentelor pe care le consumam; nu stim cate calorii sau grasimi daunatoare consumam zilnic, lucru valabil mai ales in cazul celor care mananca des la restaurant. Aceste calorii in plus se transforma in grasime.
4. Zaharul, faina alba, cafeina si carbohidratii simpli. Zaharul ridica nivelul de glucoza din sange, fortand corpul sa produca insulina si schimband astfel ritmul metabolismului. Cei care mananca alimente in compozitia carora intra faina alba si zahar, produse care de altfel nu contin calorii ''bune'' pentu corp, vor acumula mai multa gasime care apoi va fi foarte greu de eliminat. Si cofeina ridica nivelul de insulina, incetinind procesul de ardere a grasimilor care incepe dimineata si continua pe tot parcursul zilei. Consumul alimentelor cu carbohidrati simpli, seara, favorizeaza depunerea grasimilor si fluctuatiile nivelului de zahar din sange. Daca mancati seara alimente bogate in fibre, zaharul din sange va fi mentinut la un nivel constant, normal, permitand corpului sa intre in starea de repaus bine-meritata.
5. Micul dejun. Probabil credeti ca stomacul este cel care va ''spune'' cand ati mancat destul. Gresit! Creierul face acest lucru, cam la 20 de minute de cand ati inceput sa mancati. Cand mancati cu calm, fara graba, cantitatea de alimente consumata va fi semnificativ mai mica.
6. Consumul unei cantitati insuficiente de apa. Apa este de o importanta cruciala pentru functionarea corecta a celulelor creierului si fiecarui organ din corp, inclusiv pentru piele. Pentru a procesa cantitatea de grasime acumulata in mod normal, corpul are nevoie de cel putin opt pahare cu apa pe zi. Apa nu numai ca satusface setea, dar reduce senzatia de foame si curata corpul de toxine. Lichidele de genul bauturilor carbogazoase si cafeaua au efectul exact opus: ele golesc organismul de a