anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce vă ajută să aveți o postură corectă? Nu am probleme cu coloana, dar de foarte multe ori nu stau bine deloc, mai ales acum cu statul la birou. Folosiți acele suporturi pentru spate din material care se poartă pe sub haine, recomandați?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Se întâmplă să am salvat în telefon un document cu titlul "CORECTAREA POSTURII ŞI A ALINIAMENTULUI
CORPULUI" scris de o doamnă profesor universitar și de o doamnă lector universitar, amândouă având doctorat în educație fizică si sport.

Soo, if you want, pot să-ți trimit în privat câteva sfaturi și exerciții de acolo happy

| anonim_4396 explică (pentru AnastasiaK):

Sigur că da! happy

9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

întrebarea asta, mi-am îndreptat spatele instant

| Adry05 a răspuns (pentru Adry05):

Mersi că-mi dați voturi, așa îmi amintesc de fiecare dată când deschid notificările că trebuie să-mi îndrept spatele :X

| Drimmero a răspuns (pentru Adry05):

Pai ce, ai probleme cu el?

| Adry05 a răspuns (pentru Drimmero):

Oricine are dacă nu stă cum trebuie laughing)

| Drimmero a răspuns (pentru Adry05):

Ai ceva diagnosticat la medic sau doar dureri ocazionale in functie de pozitionarea proasta? Recomand sa faci plank-uri, cred ca sunt cele mai eficiente pentru spate si sunt curios cat rezisti pe cronometru,, eu unul mai mult de 1 minut nu pot sa stau la o serie )))

| Drimmero a răspuns:

Fac niste exercitii pentru coloana, de mai multe tipuri, nu port nimic ca inca n-am probleme, dar uneori ma doare stand in pozitii proaste, incerc sa dorm cat mai mult pe spate ca sa evit durerile. Mai simt tensiuni la coloana, ca sa scap o trosnesc ))) chiar ma simt mult mai bine dupa ce fac asta. Ideea e ca mi-am impus sa stau drept, umerii drepti, practic postura normala, fac exercitii pentru spate zilnic, e mai degraba o mica gimnastica care ma ajuta sa nu am dureri, cand dorm stau pe spate, cand mananc incerc sa nu am o pozitie proasta, cand stau pe telefon nu ma aplec de la ceafa, am anumite pozitii care ma avantajeaza si tot asa, pana acum n-am probleme, miscarea te ajuta, sportul de orice fel e sanatos nu doar pentru coloana ci pentru tot fizicul cat si pentru psihic, recomand miscarea oricui

| Mirel4412 a răspuns:

Pai te ajuta logic sa nu te doara spatele si sa stai cocosat poate cauza alte boli de ex cifoza. Eu unul nu folosesc braul deala, doar ca la birou incerc sa stau cat de drept pot, chiar daca e inconfortabil.

| asuari a răspuns:

Eu folosesc un corset pentru îndreptarea spatelui și mă ajută.