Se întâmplă să am salvat în telefon un document cu titlul "CORECTAREA POSTURII ŞI A ALINIAMENTULUI
CORPULUI" scris de o doamnă profesor universitar și de o doamnă lector universitar, amândouă având doctorat în educație fizică si sport.
Soo, if you want, pot să-ți trimit în privat câteva sfaturi și exerciții de acolo
Fac niste exercitii pentru coloana, de mai multe tipuri, nu port nimic ca inca n-am probleme, dar uneori ma doare stand in pozitii proaste, incerc sa dorm cat mai mult pe spate ca sa evit durerile. Mai simt tensiuni la coloana, ca sa scap o trosnesc ))) chiar ma simt mult mai bine dupa ce fac asta. Ideea e ca mi-am impus sa stau drept, umerii drepti, practic postura normala, fac exercitii pentru spate zilnic, e mai degraba o mica gimnastica care ma ajuta sa nu am dureri, cand dorm stau pe spate, cand mananc incerc sa nu am o pozitie proasta, cand stau pe telefon nu ma aplec de la ceafa, am anumite pozitii care ma avantajeaza si tot asa, pana acum n-am probleme, miscarea te ajuta, sportul de orice fel e sanatos nu doar pentru coloana ci pentru tot fizicul cat si pentru psihic, recomand miscarea oricui
Pai te ajuta logic sa nu te doara spatele si sa stai cocosat poate cauza alte boli de ex cifoza. Eu unul nu folosesc braul deala, doar ca la birou incerc sa stau cat de drept pot, chiar daca e inconfortabil.