| kitykity a întrebat:

Ce vitamine are caisa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| crbogdan a răspuns:

Caisele crude sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului, printre acestea amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină.

7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Vitamina A -> ajuta la imbunatatirea vederii.

| kitykity explică (pentru anonimg):

Stiu asta, multumesc.

| Alexandr a răspuns:

Vitamina A, C, B6.

| mimi a răspuns:

Caisele contin 84-88% apa, 7-16% zaharuri, acizi (citric si malic), pectine, tanoide, proteine, celuloza, provitamine, saruri minerale, iar dintre glucide predomina zaharoza (aproximativ 6%), levuloza si glucoza.Caisa se poate folosi pentru:
anemie: datorita continutului de fier care este binecunoscut pentru virtutile sale anti – anemice si care joaca un rol important in transportarea oxigenului catre organe si este un excelent regenerator al tesuturilor
insomnie: datorita continutului de calciu, sfatul specialistului este sa consumi peste zi cateva caise pentru a ameliora problemele cu somnul.
constipatie: datorita continutului de celuloza si pectina, acestea fiind foarte des folosite ca laxative usoare in problemele de constipatie. Consumata inainte de masa, caisa provoaca o reactie alcalina in interiorul organismului, care ajuta la digestie.
febra, eliminarea toxinelor: sucul proaspat de caise constituie un adevarat medicament natural atunci cand este folosit de catre bolnavi cu febra ridicata sau cu boli de piele. Daca este amestecat cu miere sau glucoza, acest suc este foarte racoritor pentru cei cu febra mare, contribuind si la eliminarea toxinelor din organism.
boli de piele: sucul de caise, aplicat prin tamponare pe diferite leziuni, eczeme, arsuri provocate de expunerea la soare sau alte probleme survenite prin expunerea la frig sau medii reci, actioneaza eficient, amelioreaza si vindeca epiderma afectata.
cancer: samburii de caise sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17 (cunoscuta si sub denumirea de amigdalina). In general, semintele fructelor (mai putin citricele) contin aceasta substanta, care le confera un gust amarui, specific. Conform studiilor biochimistului dr. Ernest Krebs, consumul zilnic a 7-10 samburi acestor fructe previne aparitia cancerului.
probleme respiratorii: cunoscute si sub numele de alune amare, semintele de cais sunt folosite din timpuri stravechi de catre persoanele ce sufera de probleme respiratorii, precum astmul, bronsita, emfizema, respiratia grea sau tusea.
Chinezii foloseau fructele de la cais in diferite metode de tratament natural pentru prelungirea vietii, iar florile in scopuri de infrumusetare.

| kitykity explică (pentru mimi):

Multumesc pentru raspuns.

| mimi a răspuns (pentru kitykity):

Cu placere happy

| doctorandus a răspuns (pentru mimi):

B17 e vitamina de dat la... sobolani (adica otrava).

Întrebări similare