anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce vitamine contin urmatoarele legume
Rosie.morcov,castravete,cartof?
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| iDreptate a răspuns:

Rosia Izvor de sanatate:
Rosia este un aliment foarte bun pentru intarirea organismului uman. Are numeroase proprietati, este bogata insaruri alcaline, reduce concentratia de uree, combate constipatia - licopenul este direct responsabil, si elimina intestinul de reziduri. Se spune ca o molecula de licopen are puterea de a distruge 13 radacini de virusi ce provoaca cancerul.

Are o multime de beneficii asupra pielii mentinand-o elastica si fina. Medicii recomanda consumul unei rosii pe zi pentru a avea o piele sanatoasa, o inima puternica şi doza necesara de vitamina C.

Dupa ce v-am prezentat calitatile marului, astazi este randul rosiei, o leguma sanatoasa, cu o valoare nutritiva mare si, mai ales, un bun antioxidant.

Licopenul, substanta care ii da si culoarea rosie, continut de aceasta leguma este un bun antioxidant pentru organism, el ajutand in cazul bolilor cardiovasculare.

Aceasta leguma nu vine doar in ajutorul celor care vor sa isi mentina inima tanara, ci si in cazul altor afectiuni precum un colesterol crescut, bolilor vasculare ale membrelor, accidentelor vasculare, cancerului de prostata, etc.

SCURT ISTORIC

Primii care au cultivat aceasta leguma au fost maiasii. Ei au fost cei care au raspandit tomatele peste tot in lume.

Rosia este originara din America de Sud si a aparut acum mii de ani.
Rosia si proprietatile sale



Rosiile contin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar si calciu, magneziu, fosfor, magneziu, fier si licopen. O rosie contine in proportie de 94% apa si are doar 22-26 de calorii.

Licopenul, substanta miraculoasa din rosie, lupta impotriva infectiilor, si alaturi de celelalte proprietati ale rosiei se stimuleaza metabolismul, protejeaza ADN-ul celular, are proprietati antiinflamatoare, combate obezitatea, reumatismul, previne riscul aparitiei osteoporozei si a cancerului de prostata.

UZ INTERN

Rosia este o leguma recomandata persoanelor care sufera de diabet, care au infectii respiratorii sau renale, constipatie, hiperaciditate gastrica si care vor sa isi protejeze ficatul.

Consumarea unei rosii pe zi este doza recomandata unui adult.

Sucul proaspat de rosii actioneaza asupra organismului ca un energizant, deoarece accelereaza absorbtia zararului din sange. Sucul de rosii elimina toxinele din organism, si, mai ales, din ficat. Datorita continutului de potasiu, rosiile sunt un bun antihipertensiv.

Cine mananca zilnic aproape un kilogram de rosii isi accelereaza metabolismul si reduce nivelul colesterolului.
__________________
Morcov cel mai preţios rezervor de vitamine
Originar din zona mediteraneană, morcovul a fost cultivat încă din vremea romanilor şi a galilor, fiind considerat un aliment deosebit de valoros, cu proprietăţi terapeutice multiple, valabile în combaterea unei game largi de afecţiuni.

Sub denumirea ştiinţifică de Daucus carota L., ssp. sativa Hoffm. (din familia Umbelliferae), morcovul s-a dovedit util atât prin rădăcinile îngroşate, cât şi prin seminţele uscate şi frunze. Fiind foarte bogată în vitamine, zaharuri şi săruri minerale, rădăcina suculentă de morcov, de culoare galbenă-portocalie, a fost utilizată de multe secole în medicina tradiţională ca un component energizant, un aliment esenţial pentru copii, bolnavi, femei gravide şi bătrâni şi o sursă excepţională de antioxidante naturale contra cancerelor.

Conţinutul biochimic al morcovului este foarte diversificat, ceea ce explică multiplele efecte benefice în hrănirea întregului organism şi în menţinerea sănătăţii.

Rădăcinile au un conţinut ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal beta-caroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseţii, cu efecte directe pentru piele, inimă şi sistem imunitar.

În afara vitaminei A (120 u. la 100 g), mai există vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, P, PP, ceea ce explică necesitatea unui consum susţinut de rădăcini în caz de avitaminoze severe. În paralel oferă şi o bogăţie de săruri minerale, absolut necesare creşterii şi sănătăţii omului: fier (7%), potasiu, fosfor, calciu, magneziu etc.

Efectele terapeutice sunt datorate şi altor compuşi organici cum sunt glucidele (6 %), mai ales levuloză şi dextroză, pectine, proteine, glicolipide, fosfolipide, steroli, lecitine, acizi graşi (linoleic, palmitic), aminoacizi (asparagina) şi daucarina - un puternic vasodilatator la nivel cerebral.

Valoarea energetică a rădăcinilor este de 30 kcal la 100 g, din care 93% este energie uşor resorbită de organism.

Seminţele uscate conţin un ulei eteric complex (0, 4-0, 8%) în care predomină sesquiterpenoide în proporţii de peste 50-60 % din total.

În cantităţi apreciabile există şi compuşi monoterpenici oxigenaţi (geraniol, terpineol, acetat de geranil şi de terpinil), precum şi hidrocarburi monoterpenice (camfen, felandren, tujen, pinen, limonen).

Frunzele conţin acizi organici (cafeic, ferulic), clorofilă, fibre vegetale şi săruri minerale (fier, aluminiu, zinc, magneziu etc.).

Remediu valoros în bolile digestive şi în detoxifiere

Atât pentru organismele bolnave, cât şi pentru cele sănătoase, rădăcina are proprietăţi antianemice, vitaminizante, mineralizante, tonifiante, energizante, imunostimulatoare de apărare contra infecţiilor şi stimulatoare în creşterea copiilor.

La nivelul aparatului digestiv are acţiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric şi intestinal, vermifuge şi tenifuge.

Pentru aparatul respirator are însuşiri expectorante şi pectorale.

În circulaţia sângelui este hipotensiv, vasodilatator, detoxifiant, depurativ, hipoglicemiant şi stimulator al formării globulelor roşii şi a hemoglobinei. La ochi este un neîntrecut ameliorator al acuităţii vizuale datorită conţinutului ridicat de beta-caroten şi vitamina A.

În afecţiunile dermatice are proprietăţi antiseptice, astringente, antiinfecţioase, cicatrizante la nivelul plăgilor externe, emoliente, epitelizante, calmante, rubefiante.

Frunzele uscate de morcov au acţiuni aperitive, digestive, stimulente, carminative, emenagoge şi galactogoge (stimulează lactaţia).
Castravete vitamine minerale
Castravetele este o planta leguminoasa din familia Cucurbitaceae (precum pepenele verde si galben, dovleacul, dovlecevul) cultivat pe scara larga, recunoscut pentru gustul sau deosebit si cantitatea de apa pe care o contine. Castravetele hidrateaza organismul si ajuta la digestie (datorita fibrelor). 100 grame de castravete contine 15 KCal. Vitamine in castravete: C, B1, B2, B6, PP, E si A. Minerale in castravete: potasiu, fosfor, calciu, magneziu, zinc, fier. Castravetele este folosit in salate si muraturi (castravetii murati), in cosmetice (extract de castravete pentru samponuri, balsamuri, masti faciale, etc), si in unele medicamente

________
Life Show > Viata sanatoasa > vitamine
Vitaminele si mineralele frumusetii


Vitaminele si mineralele frumusetii
mai multe video
Ceva e gresit in filmul astaCeva e gresit in filmul astaMade in Russia VS Made in ChinaConcert Taxi pe 17 martie 2014, cu ocazia aniversarii a 15 ani de activitateDoua focuri de arma si circulatia revine la normal!
Se poate avea un corp frumos si o piele neteda, sanatoasa si ferma si fara bisturiu, asta daca se respecta niste reguli de viata si niste deprinderi inca de acasa, din copilarie, de la parinti.

Se spune, din ce in ce mai des, ca fast-food-ul nu este o mancare tocmai potrivita celor care vor sa arate bine. Mancarea pe fuga, mancarea uscata, nu poate fi de folos nimanui. Cel mai potrivit ar fi sa adopti un stil de hrana cat mai aproape de natural, bogat in vitamine si minerale care fac organismul sa functioneze bine.

Nimeni nu-ti poate spune cu certitudine care fructe si legume sunt, cu adevarat, naturale, dar merita, ca macar odata pe saptamana, sa treci prin piata si sa-ti faci o aprovizionare de la tarabe. Nu se poate sa nu fie si vreun producator autohton, destul de usor de recunoscut.

Chiar daca fructele si legumele pe care le are la vanzare nu sunt de expozitie, de aceeasi marime si culoare, ca cele pe care le vezi in supermarket-uri, sunt oricum mult mai apropiate de natural si, cu siguranta, nu au atatea chimicale.

Mineralele frumusetii sunt zincul, magneziul si seleniul. Zincul te ajuta sa ai un sistem imunitar sanatos, in combaterea unor afectiuni ale pielii si scalpului, asigura sanatatea parului, a pielii, unghiilor si muschilor. Natural, zincul poate fi procurat din carne, peste, fructe de mare, nuci, oua, seminte, drojdie de bere.

Magneziul este necesar pentru buna functionare a muschilor si nervilor, regenereaza celulele, dreneaza ficatul, previne atacurile de inima, curate tenul de impuritati. Se gaseste in legume de culoare verde inchis, cartofi, sfecla rosie, banana, smochine, curmale, nuci si migdale.

Seleniul, un mineral puternic antioxidant, regenereaza celulele si-ti limpezeste privirea. De asemenea, e de ajutor in caz de infectii si produce multa energie in organism. Se gaseste, din belsug, in tarate, ton, ceapa, rosii, varza, nuci, curcan.

Vitaminele care fac adevarate minuni pentru pielea ta sunt A, C si E. Vitamina A este importanta pentru piele, ochi si oase si pentru functionarea eficienta a sistemului imunitar, ascunde ridurile, repara pielea si intareste firul de par. Ca sa te bucuri de binefacerile ei, consuma cat mai des lapte si produse lactate, oua, ficat, legume cu frunze verzi, morcovi, sfacla rosie, fructe galbene si portocalii.

Vitamina C sintetizeaza productia de colagen, facand astfel, pielea supla, elastica si ferma, este un antioxidant puternic care protejeaza organismul de infectii si previne bolile degenerative. Consuma multe fructe de padure, capsune, citrice, patrunjel, bors proaspat preparat in casa, varza cruda, struguri, rosii.

Vitamina E este un antioxidant puternic care protejeaza organismul impotriva poluarii si previne bolile degenerative. In plus, apara pielea de efectele nocive ale razelor de soare, mentine tineretea tesuturilor, ajuta la vindecarea ranilor. Se gaseste, din belsug, in nuci, uleiuri, seminte, spanac, mere, carne de vita, morcovi, telina.

Dar, nu numai alimentele alese cu grija te pot ajuta sa arati bine si sa ai un corp frumos. Este necesara si hidraterea corecta a organismului cu doi litri de apa pe zi si respectarea orelor de odihna, 7-8 ore de somn din 24.
Fuuundaaa

| Cosmin86 a răspuns (pentru iDreptate):

Ai uitat sa adaugi sursa de copy/paste.

copy/paste + "cersit funda", PENIBIL