| AvalohAlyn a întrebat:

Ceaiurile au efect medicinal suplimentar sau sunt apa de ploaie?(vorbesc in general)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| MihaelaDart a răspuns:

Sunt apa de ploaie pentru cei care nu respecta tratamentul cu ele. Dacă te ții de ele, depinde de afecțiunea pe care o ai, rezultatele de văd.
Când am probleme cu stomacul fac o cura de 2-3 cu ceai de sunătoare și mentă neindulcit, asta că sa nu mă mai îndop cu diferite medicamente.
Când apar primele semne de răceală si doresc sa le elimini pentru a nu se înrăutăți, ceaiul este nelipsit, mereu consum ceai de catina, ghimbir și/sau salvie (salvia ajuta pentru tratarea tusei).
Cu toate că cel mai mult consum ceaiul din ghimbir: ghimbir proaspăt tăiat 3-5 cm din el, decojit și tăiat în bucăți mici, le adaug într-o sticlă de 750ml cu miere, lămâie și apă plată. Agit sticlă pentru a a-și lua aromele, o pun de seară un frigider și a doua zi o iau cu mine la serviciu sau oriunde am drum. Ghimbirul îmi dă energie, întărește imunitatea, îmi înlătură somnolența, îmi dă o stare în bine, ajută la digestie, este bun și pentru o dieta, reduce kg etc

3 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Daca sunt medicinale probabil ca au ceva efect asupra organismului.

| ALGator a răspuns:

Apa de ploaie, in afara acelor ceaiuri pentru care exista studii stiintifice ca au un efect medicinal. Pot avea un efect placebo.
Ca sa ma contrazic putin, de multe ori am folosit ceai negru ("rusesc") cand aveam o senzatie de greata si sfirseala. M-am simtit bine direct, poate din cauza taninului continut, eventual al unui efect de a usura eliminarea gazelor.
Cafeaua in schimb, care a avut un nejustificat renume prost la români are efecte documentate in prevenirea unor boli. 4 cesti pe zi se recomanda. Cel putin pana nu apar noi studii sa le infirme pe cele vechi.

| Skiller1997 a răspuns:

Depinde de ce fel de ceai ai nevoie sau care consumi eu iti recomand ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon.

Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.
Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.

Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.