Buna. Din cate spui, cel mai probabil chiar este vorba de endometrioza. Pentru confirmarea/infirmarea diagnosticului se recomanda efectuarea unui rmn. Pentru diagnosticarea endometriozei, rmn-ul se realizeaza prin introducerea unui gen, atat in vagin cat si rectal. In rest procedura este la fel ca la orice alt rmn, doar ca:
-iei un no spa inainte sa mergi la clinica
-efectuezi o clisma inainte cu cateva ore
-Nu bei sucuri acidulate/nu mananci fructe cu o zi inainte de procedura
Procedura in sine nu este dureroasa dar nici nu iti pot zice ca e prea placuta.
Ai o ecografie transvaginala facuta in ultimul an?
Da, si a iesit totul ok. De aceea mi s-a recomandat ideea de rmn, ca sa se vada mai bine daca este totusi endometrioza
Da, la rmn se vede 100%. totusi eu as zice ca sansele sunt destul de mari sa nu fie vorba de endometrioza, foarte rar am intalnit sa nu se vada pe transvaginala dar depinde si de medic acum...ca am intalnit care nu vedeau desi era evident
Ii doresc multa sanatate si sa nu se confirme endometrioza, ca e destul de nasoala
Durerea severă de menstruație poate fi un simptom al endometriozei, iar un RMN poate ajuta la diagnosticare. Într-adevăr, există un tip de RMN care presupune administrarea unui contrast prin rect (RMN pelvian cu contrast rectal), folosit pentru a obține imagini clare ale organelor pelvine. În ceea ce privește tratamentul, endometrioza poate fi gestionată prin medicamente pentru durere, contraceptive hormonale, sau intervenții chirurgicale, în funcție de severitatea cazului. Este important să urmezi sfaturile medicului deci du-te și fa rmn ul. Probabil o sa simți puțin disconfort dar în rest o sa fii ok. E mai importanta sănătatea ta. Nu aștepta fiindcă poți sa ai și cancer(poate sa se formeze) deci fa cât mai repede rmn-ul. Cere trimitere de la medicul de familie