| anameoow a întrebat:

Ceau.De pe la inceputul saptamanii mi-a aparut o afta.(daca nu stiti ce e aia autati imagini laughing ) si nu imi trece.Pana acum imi trecea in vreo maxim 3 zile acum dureaza mult.M-am dat cu glicerina,am facut gargara cu bicarbonat de sodiu si tot nu a iesit, ba chiar a inceput sa ma doara mai tare.Nu pot sa beau si nici ca mananc chestii mai lichide ca imi ajunge acolo si ma doare.Maine merg la o zi de nastere..si o sa fie naspa daca am afta respectiva (banuiesc ca nu pot sa beau alcool, nu?). Deci intrebarea este:ce sa fac casa scap de ea odata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Pui pe ea bicarbonat de sodiu alimentar.
In perioada in care ti-au aparut afte, e bine sa eviti laptele si produsele lactate, alimentele acide, sarate, condimentele, citricele, fumatul.
Ca tratament, poti sa folosesti un remediu local, care sa elimine din disconfort. Clateste-ti gura cu o solutie calduta preparata cu bicarbonat de sodiu dizolvat in apa sau aplica un cub de gheata pe zona iritata.
Altfel, in cazul in care durerea provocata de leziuni este dificil de suportat, consulta-te cu medicul tau stomatolog.
Intensitatea durerii poate fi redusa prin aplicarea unor badijonari locale cu glicerina boraxata, solutii cu hidrocortizon acetat sau folosirea unor unguente analgezice. In unele cazuri se pot prescrie tratamente cu antibiotice, tratament cu vitamine si steroizi. Terapia generala este indicata doar in aftoze extinse, nu in cazul aftelor izolate, ocazionale.

Da, am dat copy-paste.
Pacebig grin

| anameoow explică (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Scuze,dar tot ce mi-ai "scris" tu sa fac am scris in intrebare ca am incercat deja si nu a merslaughing

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru anameoow):

Oooo...atunci fa-te bine!big grin

Răspuns utilizator avertizat