Pentru siguranta ta, anul acesta scuipa samburii fructelor ca cirese, visine, pepeni, si chiar de struguri etc.
Nu au samburi dar au aceeasi consistenta.Mananca o cutie de alune si vezi cam ce va ieși a doua zi.Intr-adevar exista si acest risc ca dupa operatia de apendictomie sa aiba loc un blocaj în zona in care a fost apendicul(care e de fapt o,, coada,, a intestinului)si sa duca la o infectare însă în cazuri destul de putine.
Deci doar fructele care se pot inghiți samvurii nu sunt bune de mancat? Dar cireșe pot manca, nu?
Samburii in general nu se mananca, exceptand fructele oleaginoase. Semintele de mar contin cianura (in cantitati foarte mici, evident), coaja migdalelor contine substante care inhiba absorbtia mineralelor. Sunt cateva exemple (sigur, daca se consuma in cantitati extrem de mari apar probleme).
Dupa ce am fost operata, tin minte ca doctorul mi-a recomandat cateva saptamani sa nu mananc fructe, asa ca nu am mancat deloc. Cu seminte nu obisnuiesc sa mananc. Si ce treaba au ciresele? sunt samburii atat de mari, cum sa-i inghiti? Ii scoti frumos, nu ia mult timp, sau ii scuipi intr-un castron. Am vazut in supermarket tot felul de mici dispozitive care scot samburii din cate o cireasa, mi se par foarte practice. Ai grija in continuare si pretuieste-ti sanatatea
Salutări!
De ce ai face așa ceva?! Nu-i de mirare că ai făcut apendicită, deoarecce semințele/sâmburii se digeră foarte greu și trec în apendice și dacă se umple prea mult faci apendicită.
Buna.In primul rand nu e indicat sa înghiți ditamai samburii de cirese.Am facut si eu prostia asta si datorita unui sâmbure de asta mi-am facut praf o măsea plombata.Si din aceasta cauza e posibila inflamarea si infectia apendicului.Samburii mici de mere, struguri sau mandarine nu sunt o problema mai ales la două luni după operație cand s-a vindecat trauma.Asa cum ti-am mai spus problemele apar in primele saptamani dupa operatie.