În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.
Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...
Iesind afara din casa, sa stii ca statul pe net da depresie, vad eu de 2 luni de cand exagerez cu statul, nu sta in casa du-te si plimbate afara, socialiseaza, vorbeste
Depresia nu e doar tristete.Depresia aduce cu ea tulburari anxietati pana si dureri fizice stari de rau etc.Trebuie sa nu te inchizi in tine spune tot ce te doare ce te apasa elibereazati mintea nu tine in tine. Daca ai vreo nemultumire nu ezita sa o spui, nu te complace in situati care nu iti fac bine si incearca sa nu te mai stresezi din orce.Iesi la aer si in natura incearca sa socializezi si sa vezi lucruri noi care sa te captiveze si sa iti ia gandu.Alunga orce fel de lucru care iti provoaca tristete de la muzica la poze amintiri urate pana la persoane
Am identificat cauza stării mele proaste și după ce am găsit problema, am încercat sa o rezolv, găsind soluții. M am reîntors la prietenii vechi, mi am făcut alții noi, am adoptat un nou stil de trai, vestimentar, m-am mutat în alta locuință sau în alt oraș sau măcar am plecat temporar când am avut nevoie, am stat mai mult singur dacă am simțit nevoia, am mers sa discut cu psihologul, chiar dacă știu tot ce ar trebui despre psihologie, întotdeauna este bine sa ceri părerea cuiva avizat, chiar dacă lucrezi în domeniu și ești tu însuți psiholog. Sunt atâtea de făcut. Iti trebuie activitate. Trebuie sa înveți sa accepți viata așa cum e înainte sa încerci a schimba ceva, pentru ca altfel te ai amăgi, neputandu se schimba nimic în anumite cazuri. Este foarte important sa nu ți induci ca ești depresiv și sa vorbești de probleme, ci de soluțiile acestora și sa faci tot posibilul sa ti fie ție bine.
Mi-am zis: ''Termina naibii ca-ti pierzi anii degeaba, stand si dramatizand. Ridica-te, fa-ti prieteni si traieste cum ar trebui sa traiesti''
O depresie care a durat doi ani s-a vindecat intr-o zi. E foarte simplu, dar multi nu vad asta.
Nu poti trece peste! Doar ca trebuie sa constientizezi absurdul de a te bloca intr-o stare care nu iti aduce nimic constructiv, pe placul tau. Trateaza-ti cauza depresiei considerand ca a citit o carte sau ai vazut un film in a carei actiune te-ai transpus nejustificat de mult!
Te agăți de orice. Încerci să te păcălești. Dă rezultat. Eviți statul în casă. Trece cu timpul. Nu neapărat de tot, dar suficient ca sa funcționezi.
Încearcă să îți creezi în tine incinte etanșe în care te detașezi de tine să te distanțezi. Folosește-te de umor, de autoironie.
Succes!
In primul rand, trebuie sa-ti tratezi depresia, e o afectiune medicala, nu o simpla boala. Tratament corect inseamna medicatie psihiatrica (atent supravegheata de medicul specialist, ajustate dozele sau schimbate AD-urile la fiecare simptom neplacut/recadere a pacientului, re-evaluari cel putin lunare, chiar daca tratamentul functioneaza) plus psihoterepie, de durata (12-18 luni, minimum o sedinta pe saptamana, fara intreruperi si tergiversari).
In al doilea rand, se impune un regim de viata echilibrat: 8 ore de somn in fiecare noapte (culcat devreme, pana in ora 23), alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, fara fast-food, sucuri sau dulciuri din comert (poti consuma din cele preparate in casa sau ciocolata amaruie cu 75-85% cacao), fara alcool sau tutun, miscare zilnic, fara exceptie (sportul ajuta excelent la cresterea serotoninei), nu extenuanta (antrenamente body-building), ci placuta si relaxanta (pilates, jogging, mers pe jos, tenis, inot, bicicleta etc dupa posibilitati fizice si preferinte).
In plus, activitati placute, relaxante, citit (recomand si cartile motivationale/de psihologie, sau carti care spun povestile de viata ale oamenilor celebri, care au invins dificultatile si si-au implinit visele), muzica preferata, filme (inclusiv inspirationale), iesiri la picnic, excursii, cat mai mult timp petrecut in natura, contact cu cei dragi, cu persoane semnificative din viata ta (familie si prieteni apropiati), evitarea conflictelor, a stresului accentuat, a suprasolicitarii psihice, cultivarea, pe cat posibil, a unei gandiri pozitive, dar ancorate in realitate, nu fanteziste
Eroare: "E o afectiune medicala, nu o simpla stare". Scuze!
M am obisnuit cu ea, nu o mai simt acum, sunt fericita! nu mai am cum sa fiu trista
O seara frumoasa!
Cea mai buna solutie ii comunicarea cu oamenii
Si de ce nu cand ai sansa sa iesi
Du-te! Oriunde esti chemat
Nu sta pe ganduri
Asta de poate scapa de stresul care se afla in mintea ta
Din ganduri negative care normal nu au nici o valoare
Si pe care noi le luam in seama prea mult
Uneori am ras de gandurile alea si m-am intrebat
Cum naiba mi-am pierdut timpul cu ele
In loc sa ies in lume
Oriunde
o seara frumoasa!
Sunt in depresie,dar acum mi-am mai revenit. Am iesit pe afara cu prietenii,am socializat,m-am implicat în diverse activitati ca sa-mi tin timpul ocupat, dar asta te ajuta pe moment. Cel mai mult m-a ajutat psihologul. Deci, nu-ti fie rusine si du-te la un psiholog. Nu inseamna ca esti nebună sau mai stiu eu ce, toti oamenii avem nevoie de cineva care sa ne asculte si sa ne si dea sfaturi bune. Pentru depresie mai sunt si pastile pe care le poți poti lua de la farmacie dupa ce treci pe la un psihiatru. Macar acum nu ma mai tai, deci consider că astea or sa te ajute.
Frate cauta pe Facebook Pe AM Chiriac Vorbeste cu ea despre asta te ajuta atat de mult sa treci peste vorbind cu ea stie ce zice asa am reusit si eu...
Solix întreabă: