anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Celulele clue cells care au iesit la testul papanicolau credeti ca sunt date de virusul hpv, in urma testului mi s-a spus ca sunt suspecta de hpv pentru ca mi-a iesit la rezultat celule superficiale cianofile si orangeofile frecvente cu aspect clue cells, celule endocervicale rare, pmn rare, infectie cu gardnerella pe care am tratat-o si eu si sotul meu, in rest nu-i nimic bifat, testul e satisfacator, negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Va rog daca poate cineva sa imi spuna se poate sa am hpv dupa rezultatele analizelor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Clue cells sunt celule infectate cu Gardnerella, n-au nici o treaba cu HPV. Poti avea si HPV, dar nu sunt descrise odificari sugestive pe frotiu (infectia HPV doar se suspecteaza pe frotiu, se diagnosticheaza prin fenotipare).
Daca frotiul e facut dupa tratarea infectiei cu gardnerella, inseamna ca nu te-ai vindecat fiindca clue cells indica o infectie activa. Motivul e fie ca tratamentul nu a fost corect indicat, fie ca unul dintre voi doi nu l-a urmat intocmai prescrierii, fie ca unul din voi doi a avut in acest timp contact sexual cu un al treilea partener infectat cu gardnerella si a luat din nou bacteria. Gardnerella se transmite prin contact sexual, s-ar putea sa va fi reinfectat de la sursa de la care v-ati infectat initial.