Mergi neapărat la un dentist să vezi care e cauza sângerărilor.
Și mie îmi sângerau gingiile, dar nu erau umflate. Am început să mă spăl cu Parodontax și după cam o săptămână sângerările au început să se diminueze.
Sau poți încerca să te speli cu bicarbonat.
Totuși, dacă gingia e umflată e un semn clar că ceva nu e bine și trebuie să vezi un dentist să verifice ce se întâmplă.
Multă sănătate!
Elugel, este un gel cu proprietati antiseptice si te scapa si de inflamatia gingivala. 1-2 zile poti sa nu iti speli dintii in zona afectata ca sa o lasi sa se vindece, atata timp cat folosesti Elugel - reduce dezvoltarea placii bacteriene. Mergi la stomatolog si vezi care este cauza problemei tale, este obligatoriu detartrajul de 2 ori pe an.
Daca ai probleme de mult timp cu sangerarile gingivale inlocuieste periuta cu una soft si foloseste pasta de dinti Sensodyne Repair & Protect si dupa Himalaya ( Sparkly white , Dental Cream ). Periuta soft o folosesti doar 3 luni, dupa treci la medium. Folosesti un tub de Sensodyne, dupa poti sa treci si sa ramai la Himalaya.
Nu folosi bicarbonat sau Paradontax (care este pe baza de bicarbonat si contine alcool care duce la sensibilizarea gingiilor ), ideea e sa lasi gingia sa se vindece, nu sa o iriti mai rau.
Incearca sa cureti usor cu ata dentara resturile de mancare dintre dinti dupa fiecare masa. Cel mai probabil ti-a intrat ceva sub gingii si a inceput sa inflameze acolo. Doar un dentist te poate salva definitiv, dar cu ata dentara previi exacerbarea problemei
Mda, acum ca tot am aruncat o privire peste intrebarile mele din trecut cred ca ar fi cazul sa dau si un update: era tatru depus pe dinti, s-a dus dupa ce mi-a fost facut un detartraj