anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Chiar daca iau ultima masa seara la sapte-sapte jumate si ma culc pe la doisprezece noaptea, tot sunt foarte balonata si nu dorm bine. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a scapa de balonare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| elena a răspuns:

Nu se mananca dupa ora 18.00, iar daca mananci mergi la plimbare. Cauzele balonarii pot fi: mancatul repede/infulecat fara mestecarea totala a alimentelor, alimente nepreparate corect/fierte repede, alimente care pur si simplu nu-ti priesc. Sunt ceaiuri de plante pentru asa ceva, gasesti la un magazin cu plante medicinale.

| string a răspuns:

Hmm. balonarea nu prea are de a face cu ora la care mananci ci cu starea sistemului tau digestiv + sau - ordinea alimentelor ( presupunand ca sistemul digestiv este 100% bine in mod real, nu ce-ti imaginezi tu).

Probabilitatea ca sistemul tau digestiv sa fie 100% complet si sanatos sunt foarte aproape de 0 DACA ai fost vaccinat / vaccinata, DACA ai luat antibiotice vreodata, DACA ai luat alte medicamente.

so. probabilitatea sa ai o candidoza intestinala este foarte mare. Ar fi ideal sa-ti faci analize, din pacate, una dintre analize legate de candida ( si anume o toxina secretata de aceasta "minunata" ciupercuta) nu se poate face in Romania. Vorberste cu un medic ( cauta unul bun, nu imitatie) si treci cu el / ea simptomele de candida. Daca medicul spune ca da, este o probabilitate mare sa fie o candidoza intestinala, ajusteaza dieta ( vreo 30 - 45 de zile ( nu mananci nimic ce contine vreo forma de zahar ( nu fructe nici macar uscate, nu dulciuri, nu faina alba, nu ciuperci, nu bere sau orice contine drojdie, nu muraturi, nu otet, nu sfecla de zahar, nu orez alb, nu stafide ). In plus ia suplimente care sunt anti-fungice + usturoi + foarte mult iaurt cu cereale + suplimente care contin acidofillus si alte pro-biotice.

Cateva efecte colaterale:
- scapi de balonare
- se normalizeaza structura enzimelor din tractul digestiv
- pierzi kilograme usor desi din alimentele permise poti manca efectiv cat vrei; paradoxal. DACA esti in situatia de a avea nevoie sa te ingrasi. te ingrasi. Pentru ca NU este un regim de slabire ci de normalizare a enzimelor de pe traiectul digestiv
- majoritatea problemelor legate de tiroida ( hipo sau hiper ) se normalizeaza
- dormi super si ai experienta de energie
- daca tii regimul suficient cat sa treci 2 menstruatii, apare un reglaj perfect; ciclu menstrual ca la carte, fara dureri, inflamatii etc
- dispar dureri de incheieturi
- pe toata perioada dietei. eu nu m-am imbolnavit de nimic, desi am fost in contact inclusiv cu persoana cu scarlatina si nu am avut in copilarie scarlatina.

. si multe altele happy

| staysmart a răspuns:

Verifica pe http://www.balonare.com la cauzele balonarii si vezi ce de aplica la tine. Apropo, bei bauturi carbogazoase?

| doinisor a răspuns:

Seara inainte de culcare ia un DICARBOCALMsi sa vezi cum te vei simtii mai bine.toate cele bune

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu manca manacre grasa la cina, mergi pe salate, supe sau ceva carne slaba, peste sau pui.Nu manca mult, adica mananca fara sa te saturi, apoi mai ciuguleste un mar sau alt fruct, sa nu mai simti ca ti-e foame.Eu iti recomand ceiul verde pentru a scapa de balonare. N-are un efect "dezastruos" (intelegi tu, ore de stat pe wc), dar te scapa de senzatia de balonare, mai ales daca iti obisnuieti organismul cu el, band 2, 3 cani pe saptamana. Fa si un pic de miscare seara, o plimbarica scurta prin fata casei sau putin sport.Nu bea bauturi carbogazoase, mai ales dupa orele 8, 9.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca activia(nu fac reclama) dar am inteles ca e destul de bun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Elimină băuturile acide, mestecă foarte bine fiecare îmbucătură, evită grăsimile, etc.
Bea apă plată sau ceai verde.
Pa, pa.