Poti bea si 2-3 litri de apa pe zi, depinde de varsta si probleme de sanatate. Nu trebuie sa bei mult odata, ci cate putin la intervale mai mici de timp. Ai putea sa faci sport, sa mergi la sala si chestii din astea daca nu te simti confortabil sa bei apa fara a-ti fi sete.
Tatal meu chiar bea 3-4 litrii de apa pe zi si sincer nu stiu cum reuseste. Presupun ca secretul e fie sa mananci putin sarat inainte, fie sa fi Setila. Dar cred ca cel mai mult conteaza de metabolismul fiecarei persoane. Spre ex unele pot manca iute iar altele nu. Cam asa e si cu apa. Si e recomamdat sa bem doar 2 l de apa pe zi. Funda?
Nu am spus ca e musai sa mananci picant sau sarat. Am dat un exemplu. Sunt unele persoane care nu pot manca iute, iar altele da. Asa cum sunt oameni care pot bea 4 litri de apa si unele de abia beau un litru.
Nu trebuie sa fortezi organismul sa bea prea multa apa, dar e indicat sa bei mai multa, pentru a elibera organismult de lucruri neplacute.Bea cat de multa apa poti!
Si tu poti sa bei atata, daca faci sport si transpiri o sa vezi ca poti sa bei si mai mult de 3-4 l
Problema este ca majoritatea oamenilor confunda foamea cu setea. Cand iti e foame, asta se simte in stomac, daca simti ca ceva iti lasa gura apa atunci ti-e sete.
Eu ca ciclist pot ajunge si undeva la 5-6 litri pe antrenament (un antrenament are in jur de 3-4 ore)
Ce inteligent a fost omu'... Ma mie si eu de unde a putut scoate acea vorba
Alergi dupa bei apa si tot asa. Fa sport si poti bea apa multa. Eu sunt genul care se pune sa bea un l de apa il bea pana la capat.
Buna! 3-4 litri pe zi vara este foarte sanatos deoarece corpul nostru are nevoie de foarte multe lichide din cauza caldurii, transpiratiei, soarelui si asa mai departe. Se poate sa bei apa multa fara sa realizezi dar cantitatea de apa nu conteaza foarte mult deoarece este ok sa bem cat corpul nostru are nevoie. Nu trebuie sa te fortezi, ci bei cat poti. Acea cantitate este o medie a cata apa ar fi sanatos sa bei dar nu este obligatoriu. Fiecare bea cat vrea! Depinde de corp si mai multi factori
Sper ca te-am ajutat
Ideea e sa bei cate putin (ca apa sa intre in organism si sa nu fie urinata toata) si des. Cantitatea de apa nu e batuta in cuie - difera in functie de persoana. E ok sa bei si 2, 5-3 litri, chiar daca e vara.
Adevarul este ca depinde si de genă...ar trebui sa incerci sa bei si tu mai multa apa.Este sanatos, bea apa de cate ori iti este sete, nu iti potoli setea cu sucuri si alte chestii!
Am vazut pe History o emisiune cu unu care a baut 4l de apa deodata, normal nu se poate bea deodata mai mult de 2l astfel poti murii, dar daca bei constant poti depasii 3l de apa pe putin
Nu toate corpurile pot accepta cantități egale de lichide. Dacă bei multă apa pe zi, cel puțin 2 litri se zice ca slăbești.și este adevărat. Oricum, dacă vrei să bei multă apa, poți face sport.Așa îți este sete mai multă.În loc de sucuri bea apă. Chiar si după fiecare masă.
Depinde si de clima, persiune, curentii de aer ce ne influentiaza..plus depinde si cum si ce mananci
Eu pot bea chiar mai mult fiindca corpul nostru adica corpul uman este format din apa 88/
Da. Cand imi este foame s-au simt nevoia sa bag ceva in gura (ex: o guma, bomboana ) beau apa. In cazu asta poti slabi, dar sa nu faceti exces. Adica sa beti apa si de mancat sa nu mancati.
Buna. unii reusesc chia sa bea si 6l de apa pe zi, ceea ce e foarte sanatos, deoarece iti stimuleaza metabolismul si slabesti, ai un ten mai curat si un corp mai sanatos. ca sa reusesti sa bei 4-5l de apa, trebuie de dimineata cand te trazesti, inainte de a manca sa bei 1l, apoi pana la pranz sa.l bei si pe al 2-lea, dupa pranz ar trebui sa bei inca 2l, ca la cina sa nu iti mai fie asa pofta de mancare si sa mananci putin, dar si pana la culcare ar fi recomandat sa mai bei 1l de apa, ca apa pe care ai baut-o actioneaza in timpul somnului pozitiv asupra corpului tau. iti recomand sa bei cat mai multa apa pe zi.
zuzi_4846 întreabă: