Sindromul ovarului polichistic este o boala care induce femeii dereglari hormonale masive. Poate determina schimbari ale aspectului fizic si poate duce la grave probleme de sanatate.
Tratarea la timp te va ajuta sa controlezi simptomele si sa eviti cronicizarea bolii.
Primele masuri care trebuie luate sunt asigurararea unei conduite sanatoase : exercitii fizice frecvente si adoptarea unei alimentatii sanatoase.
Astfel scad riscurile altor boli asociate cum ar fi diabetul si bolile cardiovasculare prin mentinerea unei tensiuni arteriale normale si scaderea colesterolului.
Multe femei care sufera de sindromul ovarului polichistic pot avea rezultate benefice doar prin pierderea in greutate. Astfel se stabileste un echilibru hormonal si o reglare a ciclului menstrual.
Pentru un mai bun control al bolii si scaderea riscurilor, medicul iti poate prescrie un tratament medicamentos precum contraceptive orale sau alte medicamente care sa-ti amelioreze simptomele sau sa te ajute sa ramai insarcinata.
Terapia de grup si consultarea medicului psiholog te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta afectiune.
Ce este sindromul ovarului polichistic?
Se mai numeste si sindromul Stein-Leventhal si este o boala endocrina care cauzeaza o varietate de simptome.
Sindromul ovarului polichistic (SOP) este o boala care afecteza 1 din 10 femei si de obicei primele simptome apar inca din adolescenta. Tratamentul poate ameliora boala si astfel se evita viitoarele complicatii.
Care sunt hormonii implicati in sindromul ovarului polichistic?
Hormonii sunt mesageri chimici care influenteaza diferite procese in corpul nostru cum ar fi cresterea sau producerea de energie. Deseori, hormonii se pot activa intre ei.
De aceea, in cazul sindromul ovarului polichistic, dezechilibrele hormonale care se produc induc un cerc vicios.
Normal ovarul produce o cantitate foarte mica si de hormoni sexuali masculini (hormoni androgeni). Datorita dezechilibrelor hormonale din boala ovarului polichistic cantitatea de androgeni secretata va fi mult mai mare.
Aceasta poate duce la oprirea ovulatiei, aparitia acneei, cresterea in greutate si aparitia hirsutismului (par in exces in zona fetei si in alte parti ale corpului).
Funda?
Da, pot sa dea probeleme de fertilitate. E important sa iei tratament pana dispar si inca o vreme dupa aceea. Ar trebui sa te vada si un medic de boli de nutritie si diabet pentru a stabili daca nu cumva ai sindrom de ovare polichistice in contextul unei rezistente crescute la insulina in periferie.
Trebuie tinute sub control, cu alte cuvinte mergi mai des la ginecolog si chiar te-as sfatui sa il schimbi din cand in cand pentru ca niciodata nu o sa primesti aceleasi raspunsuri de la doi ginecologi.Intreaba de tratamentele naturiste care au efecte la fel de bune si fii optimista.Cunosc doua persoane cu chisturi de acest fel care au avut copii fara probleme.Multa sanatate!
Poate!
Incearca si cu medicina complementara (un tratament de acupunctura si fitoterapie orientala iti poate rezolva problema in 2-3 luni - nutritia sanatoasa trebuie sa iti intre in stilul de viata, nu doar ca o cura/dieta din cand in cand)
SaluT.Azi am aflat si eu ca am sindromul ovarului polikistic.Medicul mi-a spus ca poate duce la fertilitate.nu stiu ce sa fac.folosesc vitamina B, maninc morcov si varza. Ai si tu cosuri pe fata? eu am
anonim_4396 întreabă: