In vechime, semintele de dovleac erau remediul pentru mai toti viermii intestinali (am presupus ca despre acestia vorbim), cu rezultate variabile.
Astazi exista medicamente de sinteza mult mai eficiente. Zentel-ul, de pilda, in doza unica de 400 mg, la varste peste doi ani rezolva destul de bine problema.
Uite aici ceva care te0ar poutea ajuta:
Pentru tine exista mai multe remedii naturiste, in primul rand ceaiuri si tincturi:
Tinctura de cimbru, produsa de Hofigal sau de Planktextract, intra la cautare produs pe acest site si gasesti detaliile.Aceasta tinctura actioneaza in helmintiaza (oxiuri)datorita uleiului volatil bogat in timol.
Din cate am citit nu are contra indicatii pentru femeile care alapteaza
Extern:
Bai locale cu infuzie preparata din 20-30 g. planta (pelin) la 1 litru de apa.
Clisme cu 20-30 g. la un litru de apa(pelin + musetel).
Pentru copilul de 5 ani se pot utiliza seminte de dovleac-decorticate si maruntite, amestecate cu miere sau lapte.De asemenea in mod special, cu actiune electiva asupra oxiurilor se poate folosi usturoiul(in amestec cu miere sau sub forma de capsule)
Usturoi sub forma de capsule se gasesc in orice plafar si sunt produse de Medica.
Viermi intestinali (oxiuri, limbrici) - unul din cele mai eficiente remedii de medicina populara romaneasca este obtinut din cojile verzi de nuca. Se administreaza intern decoctul combinat cate o jumatate de litru - un litru pe zi, in cure de 12 zile. In cazul oxiurilor, se fac in paralel bai de sezut cu acelasi decoct.
Oxiuri - se fac bai de sezut calde (38-40 de grade Celsius), cu infuzie combinata de tintaura. Suplimentar, o data la doua zile, se face cate o clisma cu infuzie combinata de tintaura, introducandu-se prin rect, in zona inferioara a colonului, cca 200 ml de extract.
Contra oxiurilor: samburii pisati de lamaie + miere, in fiecare dimineata cate o lingurita.
Oxiuri - se consuma 500 g de fragi dimineata la ora 7:00, dupa care nu se mananca nimic pana la ora 12:00. Se repeta tratamentul vreme de 10 zile.
Atentie la reactia alergica - fragii sunt foarte puternici ca remediu, la granita dintre aliment si planta medicinala, dar la persoanele sensibile pot da reactii alergice puternice. De vina sunt acele mici punctisoare galbui de pe fruct, care nu sunt altceva decat semintele plantei si care au un mare potential terapeutic, dar sunt si alergeni foarte mari. Consumati, asadar, intai cantitati reduse de fragi - cateva lingurite in prima zi - si continuati doar daca vedeti ca nu apar probleme digestive, dermatologice, respiratorii etc.
Sper ca te-am ajutat!
Gabriela144 întreabă: