| FriendsShow a întrebat:

Cine a avut rubeola pana acum? care sunt simptomele? nu vreau sa imi dati de pe net.as vrea doar sa imi spuneti daca ati avut si cum v-ati simtit! am citit pe net dar.nu prea am inteles.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CvonD a răspuns:

Eu am avut acum 3 saptamanihappy pai mai prima data am avut temperatura si m-am simtit foarte rau,a doua zi nu mai aveam nimic,dar mai spre seara mi-au aparut niste pete pe fata ca pistruile,dar numai ca erau rosii,pe sub piele. apoi mi s-au imflamat ganglionii si ma durea gatul,dar in rest nu ma simteam foarte foarte rau. A fost bine ca am stat o saptamana si ceva acasa, ca nu am mai fost la scoala. nu e asa urat, sa stii.Partea buna e ca trebuie sa te odihnesti, sa te hranesti bine si sa stai in casahappy

2 răspunsuri:
| MihaelaStyles a răspuns:

Pai inainte ai durere de cap sau burta si apar niste bube pe tine si trebuie sa tii regim, atat

| Raniia a răspuns:

Rubeola are evolutie scurta foarte usoara caracterizata prin eruptie cutanata(pe piele) si adenopatii(marimea unor grupe ganglionare).In general febra este mica, eruptia apare la 3-4 zile dupa ce apare adenopatia(simti niste umflaturi in jurul gatului si ceafa), si se manifesta sub forma de macule reduse de culoare roz, tine 1-4 zile si nu lasa cicatrici(urme). Daca apare mancarimea se poate folosi un antihistaminic.Alimentatia este usoara pana cedeaza febra apoi regimul alimentar este normalEste o boala contagioasa si trebuie sa stai izolat 14-zile la domiciliu.