În care din situațiile de mai jos ești?
Anxietate
Doza initiala recomandata este de 0, 75-1 mg alprazolam, administrata divizat in 3 prize pe zi. Doza zilnica recomandata poate fi crescuta in functie de necesitati, fara a depasi 4 mg alprazolam pe zi, divizata in mai multe prize.
Stari de anxietate asociate cu depresie
Doza initiala recomandata este de 1, 5 mg alprazolam, administrata divizat in 3 prize pe zi. Doza de intretinere poate fi crescuta in functie de necesitati, fara a depasi doza de 4, 5 mg alprazolam pe zi, divizata in mai multe prize.
Tulburarile de panica
Doza initiala recomandata este de 0, 5-1 mg alprazolam, administrata oral seara la culcare sau 0, 5 mg de trei ori pe zi. Doza de intretinere se ajusteaza in functie de raspunsul pacientului. Cresterile nu trebuie sa depaseasca 1 mg alprazolam la 3-4 zile.
Studiile clinice au aratat ca doza medie zilnica este de 6 + 2 mg. in mod exceptional, un numar redus de pacienti au necesitat doze de 10 mg/zi.
Pacienti varstnici sau debilitati
Doza obisnuita pentru inceperea tratamentului este de 0, 5-0, 75 mg pe zi, administrata divizat in 2-3 prize. Daca este necesar, medicul poate decide sa creasca lent doza zilnica. In functie de situatie, medicul poate decide diferite doze.
Cred ca ai ceva mai mult decat o durere de cap.
Xanaxul este un medicament destul de puternic si care iti da dependenta grava.Se foloseste la atacuri de panica, anxietate puternica, depresie...
Am apropiati ce iau pastilele astea si au devenit dependenti.
Plus ca prospectul scrie : "Luaţi Xanax pe toată durata recomandată de medic. Nu opriţi tratamentul şi nu scădeţi doza fără a întreba mai întâi medicul. Dacă după câteva săptămâni tratamentul este brusc întrerupt sau dacă dozele sunt scăzute prea brusc, pot apărea diverse tulburări. Dacă tratamentul este brusc întrerupt sau dacă dozele sunt scăzute prea brusc, pot apărea modificări de comportament, insomnie, crampe, vărsături, transpiraţii, tremurături, convulsii sau crize epileptice. De asemenea, la pacienţii suferind de stres post- traumatic, la întreruperea tratamentului pot apărea iritabilitate, manifestări ostile sau paranoide."
Substanțele psihotrope se prescriu de către specialist in combinația, doza și durata adecvată. Ele pot avea reacții adverse (mai ales in cazul antidepresivelor pana ce substanța se absoarbe in creier) de aceea in general se fac combinații de tratamente personalizate. Organismul meu poate reacționa diferit de organismul tău la substanța activa din medicament. In acest caz medicamentul este înlocuit cu un altul. Ele se introduc treptat și se scot tot treptat la recomandarea medicului, tocmai pentru a nu supune organismul la un șoc. Atâta timp cât indicațiile medicului nu sunt respectat, clar pot apărea o mulțime de reacții adverse.
Ciudat...esti sigur/a ca nu ai avut si alte simptome? Xanaxul este un medicament foarte puternic. Ai facut RMN?
Am dat un ochi in istoricul intrebarilor tale. Stari de somnolenta, ameteala, dureri de cap, palpitatii...da. Suna a stari anxioase.
Respecta cu strictete dozajul. Nu te abate sub nici o forma de la el. E posibil un timp sa-ti creeze stari puternice de somnolenta. Acum, depinde si cum raspunzi la el.
Dar, nu uita, Xanax-ul nu este singura solutie. Si tu trebuie sa lucrezi cu tine. Reduci stresul, supararile cat poti de mult. Gandire mai pozitiva, poate sa incepi un proiect care te atrage, sport, alimentatie sanatoasa...
Doar Xanax-ul nu ajuta decat pentru schimbarile la nivel chimic care s-au produs in creier. Pe un termen clar stabilit. Lupta si tu putin cu ele.
Eu am luat 2 ani si ceva xanax, si tot la fel aveam pe langa atacuri de panica impresia ca ma doare o mana.
Dupa ce mi-au disparut atacurile mi-a disparut si durerea.
Da asa stiu si eu insa eu am o presiune la cap si durere de cap de 2 saptamani..astazi mi-a prescris xanax
In calitate de psiholog îți recomand sa urmezi sfaturile neurologului. Dacă ți-a prescris Xanax înseamnă ca a considerat ca durerea ta de cap este de ordin psihologic, mai exact o stare de anxietate sau o somatizare. Din cauza presiunii sociale, a grijilor sau a diferitelor frământări se crează o stare de presiune intracraniană care poate provoca dureri de cap( de cele mai multe ori acestea se localizează cervical, adică la ceafa) Xanaxul luat controlat nu îți face rău și mai mult NU PROVOACĂ DEPENDENTĂ!
Dacă analizele îți sunt ok e clar vorba de o somatizare. Sora mea s-a confruntat cu asta in urma cu un an ...ca urmare a unui șoc emoțional puternic. plus alte stări anxioase (amețeala, palpitații, dureri in piept, nod in gât, senzația de insuficienta respiratorie și sufocare și multe altele). De reținut ca xanaxul nu-ți rezolva problemele și doar te ajuta sa ții situația sub control. Dacă nu poți găsi cauza problemelor apelează la un psihoterapeut și te va ajuta sa înțelegi ce se întâmpla cu tine. Sfat: nu lupta împotriva anxietății și nu o lasă sa-ți domine viața. Secretul este sa o accepți, sa te "împrietenești" cu ea și in felul asta va dispărea mult mai repede. Când te simți rău spune-ți "nu am nimic, e doar anxietate, o sa treacă, nu mi se întâmpla nimic rău" și încearcă sa nu citești toate prostiile de pe internet pentru ca multe nu sunt avizate, te încarcă inutil și ai toate șansele sa-ți induci noi stări și temeri.
Cate luai pe zi? Adica cum poney?