Cand ai facut asta? Si eu mi-am scos una prin terapie cu laser... a fost tot un fel de cauterizare la urma urmei.Initial trebuia sa-i fac toaleta cu apa oxigenata o zi, 2, 3 apoi incet incet se forma o crusta care urma sa se retraga dinspre margini spre interior si am avut "interdictia" de a o rupe (ca sa nu ramana cicatrice) si sa o las ca dispare singura(timp in care trebuia sa ung zona cu Kanamicina ca sa evit suprainfectia)... a disparut in final, a ramas in urma o piele fina, roz.In timp(cateva luni) de la culoarea roz revine la culoarea naturala a pielii...nu te panica! Daca ai ingrijit-o cum trebuie si n-a fost foarte intinsa leziunea o sa arate bine intr-un final... Mi-am mai scos una (mai maricica) chirurgical nu vrei sa stii cum arata dupa sutura.Nici nu se compara. Da` vorba doctorului: acolo o sa ma pupe ubitu`!
Si asta cu "riscanta interventie" si aparitia melanomului de la asa ceva... poezii! Nu faci de la scosul alunitelor melanom, ci de la nescosul lor... S-a inradacinat asa in constiinta oamenilor ca daca "umbli la alunite" faci cancer.Nu e asa, ideea e ca pe vremuri oamenii se duceau cu ele in stadiu avansat de cancer la doctor(cand incepea sa li se para ca arata ciudat sau ca ii doare) iar doctorul cand scotea si punea la analiza doar constata ce era de constatat: cancerul! Si omul pleca necajit de la doctor crezand ca din cauza lui si a faptului ca a "umblat la alunita" a facut cancer, cand el se prezentase tardiv la medic si nu era vina nimanui(poate doar a lui)
Asadar, daca sunt scoase cu simt de raspundere, cu responsabilitate si in faze in care cancerul nu exista format sau e intr-un stadiu foarte precoce, nimic nu are ce sa se mai intample apoi, dimpotriva, scapi de grija! Nu mai plecati urechea, nu faceti melanom de la asa ceva, iar daca il descopera la examenul histopatologic inseamna ca era deja acolo! Doamne fer`!
Alunitele se pot trata cu plante medicinale, prin aplicarea de mai multe ori pe zi a sucului de ''urechelnita'', se desface planta si se aplica sucul ei. La fel de buna e si ''rostopasca'' tot la fel se desface planta si se aplica pe alunita o perioada de cel putin 30 de zile.
Trebuie a ai rabdare, ele nu vor disparea, asa, deodat'. Foloseste o crema de galbenele si unge usor, fara sa apesi ( ele nu trebuie apasate ca pot declansa nenorocitul de cancer de piele -, specific alunitelor, melanomul,- dupa aceasta riscanta operatie )si sa faci asta de cate ori/zi poti. Mai este si uleiul de ricin cu care sa te ungi zilnic de cate ori poti; este si el un f. bun cicatrizant, dar in timp si ai sa vezi rezultatul obtinut cu rabdare... Numai bine, Lucien.
E pai stai bine atunci, daca ai ajuns la stadiul de piele fina si roz cum ti-am spus eu...esti pe drumul cel bun! Nu te panica...se cicatrizeaza frumos! Eu am avut pe fata asa ceva si acum nu se mai vede nici o urma, inchipuie-ti! Deci, stai bine...ai rabdare acum! O sa intelegi tu despre ce vorbesc
E normal sa ramana niste semne in locul alunitelor. o sa dispara cu timpul, dar depinde cat de mari sunt daca dispar de tot sau doar se micsoreaza.
Metamorfoz
Eu am ars alunia in primavara.Si medicul mi-a dat o reteta cu un unguent si o pudra.Au trecut cateva luni dar acolo a ramas un cerc cu piele fina si roz iar pe margine maroniu.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: