Nu este o regula. Uneori iti poate vindeca sufletul un prieten, un parinte, un preot.Nu se spune doctor psiholog ci medic psihiatru.Acesta se ocupa de bolile psihicului cu ajutorul medicamentelor. Exista insa si psiholog care se ocupa de anumite tulburari al componentelor personalitatii si care recomanda exercitii si schimbari de atitudini.
Numai Dumnezeu poate sa vindece sufletul. Iar Dumnezeu lucreaza si prin oameni, mai ales prin preoti, care au primit harul Duhului Sfant si care dau dezlegare de pacatele marturisite prin Taina Sfintei Spovedanii. Doar prin curatarea de pacate se poate vindeca sufletul, altfel va apasa asupra lui povara pacatelor. Postul, rugaciunea, mersul la Biserica si marturisirea pacatelor ajuta cel mai mult. Numai bine!
Sufletul nu se vindeca.Preotul iti da sfaturi, psihologul iti ¨repara¨ creierul.Sufletul nu are doctor.Fiecare cicatrice ramane permanenta.
Apelez la mine cand imi e greu pentru ca numai eu stiu cu adevarat ce mi se intampla.Scriu,recitesc si am scris, trag concluzile si iau decizia. Ce sens are sa ii impovarez si pe altii cu problemele mele? Au si ei destule
Doar e singur daca este in ambientul potrivit cu oameni care tin la el.
Cel mai bine apelez la prieteni sau familie. dar nu asta conteaza uh te-ai referti ce as alege dintre preot sau psiholog hmmm pai as alege din start psiholog, nu am apelat nikiodata la nki unu si sper sa nu apelez vreodata
Daca nu ai prieteni buni, sau cineva din familie care iti poate fi alaturi, atunci cred ca e mai indicat medic... E mult mai "cu picioarele pe pamant" decat un preot... dupa parerea mea
La cine apelez?! Pai la cei care ma cunosc si ma inteleg f bine. Pana acum nu am apelat niciodata nici la preot, nici la psiholog
Cine crede in suflete, spirite si duhuri chiar are nevoie de ajutorul unui psiholog si cat mai repede
De obicei, problemele mele sunt doar ale mele.
Dar cand sunt in biserica, ma simt foarte bine, nu gasesc cuvinte pentru acest sentiment(probabil, nici nu stiu ce este). La un psiholog nu am apelat, dar am citit acum un an sau doi cateva carti despre psihologie(n-am inteles mare lucrur, dar mi-a facut placere).