| Alexashadow a întrebat:

Cine este vegetarian? Ce mancaruri va faceti, ce mancati si cum le preparati? Vreau sa devin si eu si am nevoie de ajutor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MauiStatue a răspuns:

Intai, ar trebui sa stii ca sunt mai multe tipuri de vegetarieni. Daca ai nevoie de detalii (de la sanatate pana la retete), intreaba-ma pe privat.

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Eu o sa fac ciorbe care nu contin carne dar la ocazie mai mananc un mic sau o carne de porc de gratar sau facut la tigaie in rest nu-mi plac mancarurile ajene gen conserva de peste sau pestele cu os ori puiul fiert. Mai ales eu fac cumparaturi odata la saptamana si de 4 ori pe luna asa timp de 7 zile de la daat cumpararii imi dureaza mancarea ( rosii, castraveti, cateva cepe fructe, salam, crenvusti, si ce mai e necesar in casa) Asta e viata burlacului frumoasa si interesanta.

| Veme a răspuns:

Eu voi incerca sa te conving sa nu devii vegetarian(a).
Motivul principal: deficienta de B12. 70% dintre vegetarieni (care mananca si lactate si oua) si 95% dintre vegani (care mananca doar vegetale) au anemie pernicioasa (deficit de B12) desi consuma produse fortificate cu B12 si iau si suplimente de B12. Singura sursa de incredere de B12 o reprezinta carnea. B12 este o vitamina "parsiva". Poti sta pana la 5 ani fara sa ingerezi B12 si sa nu apara simptome, dar odata aparute este greu sa le redresezi fara sa lase urme de nesters. Deficienta de B12 produce atrofia creierului cu scaderea capacitatilor acestuia corespunzator. O structura nervoasa afectata nu va mai fi niciodata refacuta, deci capatand tampenie prin deficienta de B12 niciodata nu vei mai fi ca inainte. Alt efect relativ minor al deficientei de B12 este sentimentul de vina permanent. Dar astea sunt "distractii" fata de efectele principale: scaderea B12 din alimentatie duce la cresterea nivelului homocisteinei in sange care creste foarte mult riscul de INFARCT MIOCARDIC.
Alte motive pentru a nu fi vegetarian/vegan - carnea este o sursa buna de proteine, renuntand la ea va trebui sa-ti iei proteinele din vegetale care au mai putine raportate la calorii si deci te vei ingrasa. Digestia va fi afectata, intrucat vei fi nevoit sa mananci mai multe cereale care paradoxal te vor constipa, se vor lipi de intestine, iti vor umfla burta.

| NoNameJunior a răspuns:

Bună!
eu nu mănânc un anumit fel de carne, dar nu mă prea pot numi vegetariană.din câte ştiu eu, vegetarian nu,, devii".aşa te naşti.în fine, uite aici un site cu tot felul de mâncăruri care sper să îţi placă:
http://www.reteteculinare.ro/retete-vegetariene/
Baftă şi poftă bună!:)

| MineIsLikeABridge a răspuns:

Man, nu te fa vegetarian, ca nu vei schimba nimic, animalele tot vor muri, dar daca vrei sa mananci sanatos, iti recomand saitul bucataras.ro si cauti retete vegetariane, si app mai bine mergi la tara si cumperi animale vii si ti le sacrifica vanzatorul in fata + transat, si are un gust diferit, eu de mic manac asa din cauza ca stau la casa si am gaini, parinti instariti, bft

| Felys a răspuns:

Practic poti face orice mancare dar fara adaos de carne,daca nu te omori cu carnea,deja faci acest lucru, daca insa vrei sa devii doar pentru ca e la moda, nu vei putea rezista fara sa mananci carne, eu una sunt absolut convinsa ca nu as putea trai fara carne, din toate legumele carnea imi place cel mai mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multi vin acum cu argumente pentru care e bine sa manaci carne. Dar daca luam de exemplu carnea de porc. Un porc mananca toata viata lui numai laturi si uneori sunt injectati. Toate porcariile astea ajung in noi in momentul in care le consumam. Sa nu mai spunem ca animalele mor cu frica/teama, iar in momentul ala o parte din fiere elimina substante toxice in organism(mecanism de aparare). Pe langa asta s-a demonstrat ca cei care consuma carne imbatranesc mai repede decat cei care nu consuma. De fapt, asta m-a determinat pe mine sa renunt la carne. Stiu o persoana vegetariana. Prima data cand am facut cunostinta am intins mana politicos, mi-am spus numele, apoi am intrebat de varsta. Si mare mi-a fost mirarea cand am auzit 27 cand aspectul era de 18 ani.
Pe langa boli aparute in urma consumului de carne(guta, boli cardiovasculare, etc), sunt destule dezavantaje. Metabolismul digera greu carnea.

Acum ce poti manca: Daca renunti doar la carne ( ceea ce te sfatuiesc, sa ramana in alimentatie lactate si oua) : Salate in nenumarate combinatii de leguma, fructe, fructe si legume, colorate, sunt super "vesele" in farfurie.big grin Intr-o oarecare masura ciupercile au gust de carne, daca iti este dor uneori.
In oras poti comanda pizza vegetariana, cu legume. Acasa poti manca paste cu sos, tort, prajituri, salate, orice mancare din cartofi, musaca, inghetata, etc. Ai o varietate. Sa renunti la carne nu inseamna sa inveti cu totul alte retete. Le faci pe cele vechi fara carnetongue

| MineIsLikeABridge a răspuns (pentru anonim_4396):

Degeaba zici tu, eu stau la periferia orasului si imi permit totul bio, datorita ca ma curte mare si mai multe terenuri, si in oras si pe langa big grin, bft

| MauiStatue a răspuns:

Nu pot sa iti trimit mesaj, ai optiunea aia in care nu primesti mesaje de la juniori. Intra la Editare profil si vezi acolo.

| Lonely13 a răspuns:

Eu sunt...de obicei mananc soia...