Termenul de "calorie" este folosit pentru a cataloga unitatea energetica continuta de alimente. Unele alimente, precum untul sau uleiul vegetal, contin multe calorii, prin urmare iti dau multa energie. Altele, cum sunt telina si castravetele au mult mai putine calorii. De exemplu, o lingura de ulei de masline iti ofera de zece ori mai multa energie decat o lingura de telina rasa. Dar cand organismului tau ii este oferita mai multa energie decat poate consuma, acesta o transforma in grasime.
Buna! Calorie -unitatea de masura pentru energie, egala cu cantitatea de caldura.
Caloria este unitatea de masura pentru energie.
In termeni medicali (de dieta) lucrurile functioneaza in felul urmator:
- noi ardem (cheltuim) calorii atunci cand facem miscare sau pur si simplu prin faptul ca traim (ca sa ne respiram, sa ne mentinem temperatura corpului, etc)
- noi acumulam calorii atunci cand mancam, fiecare aliment avand un anumit numar de calorii.
Daca totalul de calorii arse este mai mare decat totalul de calorii asimilate atunci slabim; invers, daca totalul de calorii arse este mai mic decat totalul de calorii asimilate atunci ne ingrasam.