| daniela50 a întrebat:

Cine imi poate spune ceva despre scoaterea nervului? am 15 ani si dupa spusele medicului ar trebui sa imi scot nervul.am cam mintit spunandu-i ca ma doare (fara motiv, probabil ca sa fie mai miloasa ). maine trebuie sa ma duc sa imi scoata acest nerv. e o masea finitiva si e si rupta pe jumatate, se si clatina putinlaughinga zis ca daca o scot voi ramane stirba. spune-ti si voi ceva ...ca nu stiu daca sa ma mai duc sau nulaughingdau ditamai fundalaughing

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| afrodita3333 a răspuns:

Pai eu zic sa te duci pentru ca cu cat amani cu atat e mai rau.Si eu mi-am rezolvat problemele cu dantura vara trecuta si mi-am scos 2 nervi.Nu e asa de dureros.O sa iti faca anestezie si cu niste ace foarte suptiri si zimtare de dimensiunea boldurilor te va intepa acolo in masea pana v-a scoate tot nervul si iti v-a pune pe canalul acela alceva in locun nervului.Idee e ca nu doare decat o data de 2 ori la inceput cand baga acul dupa aceea, nu mai simti nimic.Nu e asa groaznic.

5 răspunsuri:
| MrAngelus a răspuns:

Toata lumea cand aude de scos de nerv devine irascibila si nervoasa si primul instict este – Mai bine nu ma mai duc la stomatolog ca sigur ma doare!

Cabinetul stomatologic din Cluj-Napoca Dr. Mara Campeanu va asigura ca stomatologia poate fi si fara durere. Noile anestezice si noile echipamente va ofera confort si relaxare chiar si atunci cand trebuie sa scoateti un nerv.

Un dinte infectat, foarte grav sau unul care e afectat de carie, poate fi salvat uneori prin scoaterea nervului, adica indepartarea pulpei dintelui si tratarea canalului radicular.

Atunci cand pulpa aflata in interiorul dintelui este afectata, de obicei apare durerea si imfalmarea. Daca nu se trateaza dintele trebuie extras.

Tratamentul de canal este facut de catre stomatolog tocmai pentru a indeparta nervul inflamat sau necrozat (mort)din interiorul dintelui, astfel incat locul unde a fost initial nervul, sa devina curat pentru a putea fi inserata o obturatia de canal. Prin aceste manopere se previne infectarea canalului radicular si a osului invecinat dintelui.

Sursa: http://www.maradent.ro/stomatologie-cluj/tratamentul-de-canal-radicul/

| ROB3RT89 a răspuns:

Nu trebuie sa ademenesti lumea cu fundita, e ceva nesemnificatic si intuil! Cand iti scoate nervu, iti da cu un sparay sa nu simti intepatura de la injectie si apoi iti face opturarea.Nu vei simti absolut nimic, bine mai depinde si de medic cum lucreaza, asa ca nu te mai stresa atat! Daca o scoti, poate sa-ti pun pivot si se repara, nu ramai stirbahappy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Neevul il scoate dupa o radiografie, nu dupa spusele tale. Du-te si trateaza ti dintii sa nu ai probleme mai incolo

| Aliiinna02 a răspuns:

Eu mi-am sos nervul saptamana trecuta.nu ma durut.insa dupa ce a trecut anestezia....si nu mia plaqt nici cand a trebuit sa bage ace pe canal...e ff aiurea.totusi poti rezista dk vrei sa ai dinti frumosi.eu am rezistat

| marianyonutz93 a răspuns:

Poi am avut si eu aceeasi problema si sfatul meu este sa te duci nu o sa te doara ca o sa iti faca anestezie si nu simti nimic. Bafta