| Marinandreea a întrebat:

Cine imi poate spune si mie niste simptome ale anorexiei? Toate analizele mi-au iesit in ordine.In ce consta cu adevarat tratamentul acestei boli? Se vindeca? Ceva detalii mi-ar fi de folos

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DNSK a răspuns:

Curand am fost diagnosticata cu anorexie nervoasa. Iti pot spune tot ce mi s-a zis mie. In primul rand, doar 20% din pacienti se vindeca complet. Depinde de stadiul in care se afla boala. Diagnosticul nu se bazeaza pe rezultatul unor analize, ci pe anamneza pacientului.Si rezultatele analizelor mele au iesit ok, deci nu te baza pe asta.
4 medici te ajuta in lupta cu boala: medicul primar(e cel care iti pune si diagnosticul), psihologul (ai nevoie de terapii care dureaza de la cateva luni la un an, in functie de gravitatea situatiei), psihiatrul ( anorexia aduce cu sine si depresie, insomnii, deci e nevoie si de tratament medicamentos) si nutritionistul (care iti schimba cu totul regimul alimentar).
Pentru a lupta cu boala ai nevoie de cei dragi care sa te sustina, fiindca anorexia e boala parsiva, ce lucreaza la nivelul psihicului in primul rand. Pentru asta ai nevoie de stabilitate emotionala, de familie si prieteni.
Bolnavul are tendinta sa se indeparteze de oameni, sa se inchida in sine si sa devina propriul dusman.
Anorexia este o boala foarte dificila, o boala cu care te lupti toata viata, de aceea trebuie in primul rand constientizata existenta ei. Mie mi-a fost foarte greu sa merg la medic, sa accept diagnosticul si situatia in care ma aflu. Daca mai ai nevoie de detalii, imi poti da mesaj privat cu id-ul si iti mai spun. Multa bafta!

| Marinandreea explică (pentru DNSK):

In ce stadiu al bolii te aflii? Din cate am inteles eu, exista mai multe stadii in functie de indicele de masa corporala? Poate gresesc.Ce scrie pe net nu e chiar acelasi lucru cu povestea cuiva care trece prin asta. Mai spune-mi niste chestii, te rog mult. Te consideri grasa? Adica intr-adevar ai perceptia aceea deformata cand te uiti in oglinda?

| DNSK a răspuns (pentru Marinandreea):

Nu, nu am aceasta perceptie. Dar nu toata lumea prezinta aceleasi simptome ale bolii. De asemenea, nu toata lumea isi produce eliminarea mancarii cu pastile cu efect laxativ sau mai stiu eu ce. Boala se poate instala pur si simplu in momentul in care controlezi prea mult ceea ce mananci, cand iti elimini din alimentatie anumite tipuri de mancare, cand urmaresti numarul caloriilor consumate intr-o zi.
Nu e in mai multe stadii.Bineinteles, exista o forma cronica, atunci cand sansele de recuperare sunt atat de mici incat medicii nu mai pot interveni.Atunci cand organele interne cedeaza.Atunci survine moartea. Doamne fereste!
Totusi, se considera anorexica o persoana care prezinta simptomatologia prezentata si de ingerinfrant, cu un IMC egal sau mai mic de 17.5
Iti doresc multa bafta si sanatate! Si nu uita, nu indeparta oamenii dragi de tine, ei doar vor sa te ajute! Sunt cheia in vindecarea oricarui bolnav de anorexie

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Scadere semnificativa in greutate,obsesia asupra formei corpului si greutatii,caderea parului, piele uscata, unghii casante,furnicaturi in extremitati - maini si picioareameteala, chiar si lesin(Doamne fereste!),palpitatii - ritm cardiac neregulat,greutati in memorare,constipatie, dureri de stomac, disparitia ciclului menstrual la femei, incetarea dezvoltarii fizice la copii si adolescenti - cresterea in inaltime este stopata, tensiune mica, anemie, dislipidemie.
Tratamentul cu ghimbir pentru anorexie consta in administrarea unui mixt format din 5 g ghimbir cu un praf de sare. Pudra trebuie consumata o data pe zi.
Strugurii acrii constituie un alt remediu eficient in tratarea anorexei. Sucul de struguri trebuie adaugat in faina cu care se face aluat pentru turte de casa. Turtele trebuie consumate in permanenta timp de 2-3 saptamani. Remediul ajuta la tonifierea mucoasei stomacului si la cresterea apetitului.
Anorexia se poate vindeca doar cu sustinerea familiei, prietenilor si ajutorul medicilor.
Multa sanatate!
Te pup!

| Marinandreea explică (pentru anonim_4396):

Multumesc tare mult. Mi-au fost de folos informatiile tale

| LarriBia a răspuns:

Uite,citeşte aici : http://www.vitamix.ro/articole/sanatate/despre-anorexie-cauze-75.html. Cred că te va ajuta.